Orgazm, hamile kalmayı kolaylaştırır mı?

Doğru cinsel pozisyonlar, boşalmak ve orgazmın hamileliğe etkileri...

Haberin Devamı

Cinsel uyarılma ve zevkin devam ederek bir doruğa ulaşması olarak tanımlanan orgazm ve boşalmanın bildiğimiz gibi insan bedenine ve ruhuna pek çok faydası var. Peki, orgazm ve boşalmanın hamile kalma ihtimalini artırdığını daha önceden duymuş muydunuz? CİSED Onursal Başkanı Cem Keçe, orgazm ve boşalmanın faydalarını anlatıyor.


Boşalma ve orgazmın faydaları nelerdir?

Orgazm, hamile kalmayı kolaylaştırır mı

Çiftlerin cinsel yaşamında sağlıklı bir yol alabilmesi için düzenli ve doyumlu bir seks hayatı yaşamaları gerekir. Orgazm ve boşalma, bedensel ve ruhsal olarak bir rahatlama sağlıyor, kan akışını düzenliyor, beyni sağlıklı tutuyor, duygusal zekâyı yükselterek kişiyi zinde tutuyor ve kişinin kendisini önemli, değerli ve sevilmeye layık olduğunu hissettirerek moralini yükseltiyor.
Ayrıca cildi güzelleştiriyor ve gençleştiriyor, bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor ve kişinin ağrı eşiğini yükseltiyor, bazı ağrıların şiddetini düşürüyor, stresi azaltıyor, daha rahat ve kaliteli uyumaya yardımcı oluyor, kalk krizinden koruyor, prostat ve meme hastalıklarının oluşmasını geciktiriyor ve bu şekilde çiftin hayatından doktoru ve cinsel terapistleri uzak tutuyor.


Boşalmak ve orgazm olmak gebe kalmayı kolaylaştırıyor mu?

Orgazm, hamile kalmayı kolaylaştırır mı

Kadın cinsel yaşamının oldukça karmaşık olduğu bilinen bir gerçektir. Bu karmaşıklığın içine bir de bebek özlemi eklenince durum içinden çıkılmaz bir hal alabiliyor. Yumurtanın döllenebilmesi ve spermlerin kalitesinin arttırılabilmesi için hormonları tetikleyici yiyeceklerin düzenli olarak tüketilmesi, spor yapılması, yumurtlama dönemine dikkat edilmesi, kötü alışkanlıkların bırakılması, stresten uzak durulması gibi pek çok şey önerilebiliyor.

Bunların dışında, düzenli bir seks hayatı, doğru cinsel pozisyonlar, boşalmak ve orgazm olmak da oldukça önemli bir yer tutuyor. Çünkü kadının keyifli ve doyurucu bir seksten sonra boşalması veya orgazm olması, vajina salgısının PH derecesini değiştirerek spermlerin rahim ağzından çok daha hızlı geçmesini sağlayabiliyor. Spermlerin vajina içinde ve vücut dışında ya da dış ortamda yaşama süreleri arasında oldukça büyük farklılıklar olabiliyor. Bu nedenle, gebelik için spermlerin vajina içine doğru hızlı hareket etmesi oldukça önemli bir yer tutuyor. Bunun sağlanabilmesi için kadının boşalmasının veya orgazmının faydası olabiliyor.


Hamile kalmak için aynı anda boşalmak şart mı?

Orgazm, hamile kalmayı kolaylaştırır mı

Boşalma uzun süreli cinsel uyarı sonucunda ulaşılan ve kişiye zevk veren fizyolojik ve psikolojik durumdur. Kadının ve erkeğin cinsel yanıtlarının fizyolojik farklılığı nedeniyle çiftler boşalacakları anı tam olarak belirleyemezler. Birbirlerinin yanıtlarını tam olarak ve anında bilememeleri gibi birçok nedenle de çiftler aynı anda boşalamazlar. Fakat boşalmak gebe kalmayı kolaylaştırsa bile, aynı anda boşalamamanın ya da aynı anda boşalmanın gebe kalmakla ilgili herhangi bir bağlantısının olmadığının da bilinmesi gerekiyor.


"Birlikte boşalmak gerekiyor" stresi gebe kalmayı engelleyebiliyor

Orgazm, hamile kalmayı kolaylaştırır mı

Birlikte boşalmanın mutlaka gerekli olduğu düşüncesi, birçok insanın kendi cinsel ilişkilerinden hoşnutsuz olmasına, aynı anda boşalma beklentisiyle, kendinin ve partnerinin cinsel yanıtlarıyla gereğinden fazla ilgilenmesine ve sevişmenin keyfinin kaçmasına neden olabiliyor. Bu durum, cinsel ilişki yaşamak bir yana, kişisel boşalmayı da yok edebiliyor. Oluşan stres nedeniyle gebe kalmayı engelleyebiliyor. İki insan arasındaki cinsellik, fizyolojik yanıtlar temelinde gelişen, çok boyutlu ve keyifli bir süreçtir. Gerçek dışı beklentiler ve yanlış inanışlar, gebe kalmayı engelleyebileceği gibi cinsel doyumu da olumsuz yönde etkilemekten başka bir işe yaramıyor. Bunlardan dolayı çift birlikte boşalma hedefinden vazgeçip, sevişmenin ve dokunmanın verdiği hazza odaklanmalıdır.

Yazarın Tüm Yazıları