Online cinsel terapi olur mu demeyin!

Cinsel problemlerinizi konuşmaya çekiniyorsanız sadece bilgisayar, kamera ve kulaklık ile sorunlarınızdan kurtulabilirsiniz. Psikolojik Danışman Dolunay Kadıoğlu, online cinsel terapiyi anlattı.

Haberin Devamı

Online cinsel terapi ile ilgili sizleri bilgilendirmek isterim. Aslında çok yeni bir konu online çalışmalar. İnternet üzerinden, görüntülü ve sesli olarak bir profesyonel eşliğinde ofis ortamında yapılan hizmetin bir benzerinin internet üzerinden kullanılıyor olması demek online terapi. Online cinsel terapi ise sadece cinsel konuların örneğin; vajinismus gibi -ki artık çoğunuz biliyorsunuzdur ilişkiye girememe kadındaki vajen kaslarının kasılması kaynaklı olarak penisin içeriye girmemesi demek- ya da erken boşalma, cinsel isteksizlik gibi cinsel işlev bozukluğu ve cinsel terapinin kapsamına giren konuların internet üzerinden bir uzmanla beraber ev ortamınızda ya da iş ortamınızda çalışılması anlamına geliyor.

Online cinsel terapi olur mu demeyin

Haberin Devamı

Online cinsel terapinin avantajları var. Örneğin; yaşadığınız yerde bir cinsel terapist yoksa, yaşadığınız ülkede sizin kültürünüz ve sizi anlayacak bir uzman yoksa, evden dışarı çıkmanıza engel bir durumunuz varsa, çalıştığınız koşullar çok ağır ve sadece akşamlarınız uygun olabiliyorsa ya da bazı saatleriniz uygun olabiliyorsa, cinsel terapi sürecini online çalıştırmak sizler için uygun olacaktır.

Aynı zamanda dezavantajları da var. Ofisteki sıcaklık aynı şekilde olmayabilir. Çünkü aynı ortamda olmuyorsunuz. Ya da internette kopmalar yaşanabilir. Yani daha çok teknik süreçler yaşanabilir. Tüm bunlarla beraber yüz yüze destek alma şansınız yoksa, online terapi yaşadığınız sorunda çözüme hizmette çok ama çok etkilidir. Online cinsel terapi de bilmeniz gereken şey ev ortamınızın ya da iş ortamınızın sesle ilgili güvenli olması, kulaklığınızın olması, internet kalitenizin iyi olması ve gerçekten alanında uzman bir cinsel terapistle çalışıyor olmanız gerekir. Eğer böyle bir sorununuz varsa ve yüz yüze hizmet almakta zorlanıyorsanız online cinsel terapi sizin için güzel bir seçenek olabilir.

Yazarın Tüm Yazıları