GeriSağlık Öksürük ciddi bir hastalığın habercisi olabilir!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Öksürük ciddi bir hastalığın habercisi olabilir!

Öksürük ciddi bir hastalığın habercisi olabilir!

Genellikle önemsenmez, çeşitli yollarla geçiştirilir ama...

Öksürük akciğerin bir savunma refleksidir. Öksürük genellikle önemsenmez, çeşitli yollarla geçiştirilir. Oysaki kronik öksürük denilen ve 3 haftadan daha uzun süren öksürükler tıbbı belirti açısından çok önemlidir. Solunum yollarında önemli bir hastalığın habercisi olabilir. Başta üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları, sinüzitler, verem olmak üzere enfeksiyonel sebeplere bağlı görülebildiği gibi, ilaç reaksiyonu, reflü, alerji, astım , koah gibi kronik hastalıkların başlangıç semptomu ya da akciğer kanseri cve akciğer embolisi gibi hayati önem taşıtyan bir hastalığın ilk belirtisi olabilir.

Öksürüğün nedeni alerji ya da astım olabilir

Öksürüğün başlıca nedenleri arasında alerji ve astım hastalığı gelir. Allerji ve astım; kişinin yaşam kalitesini düşüren, iş gücü kaybına neden olan hastalıkların başında gelir. Astım kronik bir hastalık olmakla beraber, doğru ve düzgün bir tedavi ile kontrol altına alınabilir ve hastalar artık astımı olmayan kişiler gibi normal bir yaşam sürebilir. Bunun için erken teşhis ve tedavi hastalara büyük fayda sağlar.

[webtv=130649]

Mevsim geçişlerindeki öksürüğüne dikkat!

Mevsim geçişlerinde uzun süren, balgamsız öksürüklere dikkat! Alerji ile karşı karşıya olabilirsiniz. Burun akıntısı, sık hapşırıklar, geniz akıntısı ve burun tıkanıklıkları, sık gribal enfeksiyon geçirmek alerjinin temel başlangıç semptomlarıdır. Maalesef toplumumuzda öksürüğün şurup, çeşitli içecekler ve pastiller aracılığıyla kendi kendine tedavi edilmesi gibi yaygın bir davranış şekli var. Bu oldukça yanlış bir davranıştır. Göğüs hastalıkları uzmanları öksürüğü değil, öksürüğe neden olan hastalığı tedavi eder.

Sigara ve tütün kullanımına bağlı öksürükler

Sigara kullanımı, akciğer hastalıkların en tehlikeli sebebidir. Eğer sigara kullanıyorsanız, akciğer ve solunum yolları kontrollerinizi daha sık yaptırmalısınız. Öksürüğünüzü daha fazla ciddiye almalısınız ve asla geçiştirmemelisiniz.

Akciğer kanseri, tüm dünyada en sık görülen kanserlerin başında yer almakla beraber, en sık ölüme sebep olan kanserdir. Hastaların tedavi için geç kalmış olması hastalığın ilerlemesine neden oluyor. Ne kadar erken teşhis ve tedaviye başlanırsa iyileşme oranı artıyor. Öksürüğünüzü ciddiye alarak vücudunuzun verdiği alarmı dinleyebilir, olası hastalıkların erken teşhisini ve tedavisini sağlayabilirsiniz.

False