GeriSağlık Nemfomani bir hastalık mıdır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Nemfomani bir hastalık mıdır?

Nemfomani bir hastalık mıdır?

Nemfomani, genellikle kadınlarda görülen aşırı cinsel isteklilik halidir.

NEMFOMANİ NEDİR?

Nemfomani genellikle kadınlarda görülen aşırı cinsel isteklilik halidir. Nemfomani tıp litaretürüne girmiş, tanımlanmış, kriterleri belirlenmiş bir hastalık değildir. Hormon tedavisi gerektiren hastalıklardan dolayı tedavi gören bazı kadınlarda aşırı cinsel isteklilik durumu gözlenmiştir. Hormon tedavisi gören her kadında rastlanan bir durum da değildir. Fakat bu durum uygulanan tedevinin bir sonucudur.

Nemfomani bir hastalık mıdır

NEMFOMANİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Nemfomaniyanın belirtileri doymak bilmeyen cinsel isteklilik ve güçten düşene kadar mastürbasyon yapmaktır. Bu kişiler orgazm oldukları halde cinsel tatmine ulaşamazlar. Bu nedenle sürekli istekli olurlar. Fakat bu durum öyle bir hale gelir ki kişi günlük haytında problemler yaşamaya başlar.

ORGAZM HAZZINI BİRKAÇ KEZ YAŞAMAK İSTEYEBİLİR

Nemfomaniya sık sık cinsel değişiklik aramak olmadığı gibi cinsel gücün çok yüksek olduğunu anlamına da gelmez. Aksine bu kişiler sürekli cinsellik ve tatminsizlikten muzdariptirler. Ayrıca orgazm olduktan kısa bir süre sonra tekrar cinsel istek duymak ve eşini tahrik edip sekse davet etmek nemfomani değildir. Kişilerin zaman zaman cinsel arzusu ve gücü yüksek olabilir ve orgazm hazzını birkaç kez yaşamak isteyebilir. Kadın cinselliği üzerine yapılan çalışmalar kadınların birkaç üst üste orgazm olabildiklerini göstermiştir.

 

Nemfomani bir hastalık mıdır
 

NEMFOMANİLİ KİŞİYE NASIL DAVRANILMALI?

Nemfomani ile başı dertte olan kişilere yapılacak en iyi destek, bu durumun günlük yaşam koşullarını etkilemesine izin vermemek için yapmaları gerekenlere ve bu durumu kontrol altına almalarına yardımcı olmaktır. Onların bu durumlarını dile dolamak veya başlarına kakmak durumunlarını daha da katlanılmaz kılacaktır.

Uzman Psikolog Halil Güngör
Çift Terapisti/ Cinsel Terapist

False