Ne sıklıkla cinsel ilişkiye girilmeli?

Cinsel birliktelik sayısının standardı var mıdır sizce? Haftada 5 mi, üç mü, ayda 1 mi? Siz daha mı sık seks yapıyorsunuz yoksa “ayda yıl da bir” diyenlerden misiniz? Normali nedir size göre?

Haberin Devamı

Cinsel ilişki sayısının sıklığı cinselliğe bakış açısına, çiftlerin cinsel isteklerine, psikolojik durumlarına göre değişken bir rakamdır. Her gün yapan da var ayda bir de ayda yılda bir de… Aslına bakarsanız bunun için bir rakam belirlemek dünyanın en saçma şeyi ama nedense yıllardır bu konuda sayısız araştırma yapılıyor. Bugün sizinle bu konuda yapılmış birkaç araştırma sonucunu paylaşacağız ama siz sonuçlara takılmayın, canınızın istediği kadar seks yapın.

YAŞINIZA GÖRE NE KADAR SIKLIKLA SEKS YAPMALISINIZ?

The Sun gazetesinde yer alan habere göre yapılan bir çalışma, yaşlara göre ne sıklıkla cinsel ilişkiye girildiğini ortaya koyuyor. Cinsiyet, Üreme ve Toplumsal Cinsiyet alanında araştırma yapan Kinsey Enstitüsü'nde, hayatımızın hangi döneminde en çok seks yapıldığını ve seksin sağlığımız için neden önemli olduğunu gözler önüne seriyor.

Haberin Devamı

Yapılan çalışma ve 29 yaşları arasındaki kişilerin yılda ortalama 112 kez yani yılda haftada ortalama 2 kez seks yapmalarını önermektedir.
Pennsylvania’daki Wilkes Üniversitesi’nde yapılan farklı bir çalışma ise haftada iki kez seks yapan öğrencilerin, bu kadar seks yapmayanlara göre daha yüksek antikor seviyelerine sahip olduğunu gösteriyor.

30 - 39 arasında yılda 86 kez seks yani haftada 1,6 kez seks yapmalarını tavsiye ediyor.

40 ile 49 yaşları arasındaki kişilerin ise yılda ortalama 69 kez seks yapmaları gerekir.

50 yaşından sonra yatak odası aktivitesinde yavaşlama yaşanabilir ve cinsel ilişki sıklığında azalma yaşanır ve bu gayet nomaldir.

Seksin, kan basıncını düşürmek, stresi ve kaygıyı hafifletmek ve uyumaya yardımcı olmak gibi birçok faydası vardır.

FAZLA CİNSEL İLİŞKİ MUTLU, AZI MUTSUZ MU EDİYOR?

Doç. Dr. Ürolog Ege Can Şerefoğlu, her ne kadar daha fazla cinsel ilişkinin kişileri daha mutlu edeceği gibi bir kanı yaygınsa da, bu düşüncenin her zaman geçerli olmadığını söylüyor. "Doğru kişi ile, doğru zamanda ve doğru ortamda yaşanacak cinsellik, partnerlerin tatmini açısından çok daha önemlidir. Bazen partnerlerden biri diğerinden daha fazla sıklıkta cinsel ilişkiye girmek isteyebilir. Bu durumda çiftlerin arasındaki cinsel yakınlaşmayı ve iletişimi arttırmak için tecrübeli bir seks terapistine başvurmak gerekebilir."

Haberin Devamı

ÇOK SEKS YAPAN ÇOK KAZANIYORMUŞ

Yapılan başka ilginç bir çalışma da Ekonomist Dr. Nick Drydakis başkanlığında yürütülen, 7500 kişinin cinsel hayatları ve işleri hakkında verdiği bilgilerden yararlanılan  Drydakis araştırması. Bu araştırma sonucunda çok seks yapan katılımcıların daha çok para kazandığı sonucuna ulaştı.

Araştırmaya göre; haftada iki ya da üç kez seks yapanlar, daha az seks yapanlara göre yüzde 4.5 daha fazla kazanıyor. Sağlık sorunu yaşayan ve cinsel hayatları daha aktif olanlar ise benzer sorunlar yaşayıp daha az seks yapanlara göre yüzde 1.5 daha çok kazanıyor. Uluslararası Manpower dergisinde yayınlanan araştırmada, "cinsel aktivitenin sağlık, yaşam kalitesi ve mutluluk ölçüsü olarak kabul edilebileceği" bilgisi yer aldı.

Haberin Devamı

Dr. Drydakis, teorinin insanların sevmeye ve sevilmeye, cinsel olarak ya da değil, ihtiyacı olduğu sonucunu doğurduğunu, bu unsurların olmayışı, insanların yalnızlığa, sosyal kaygı ve depresyona daha yatkın olmasına neden olduğunu, tüm bu faktörlerin de onların çalışma hayatını etkilediğini savunuyor.

HÜRRİYET AİLE ÖZEL

Yazarın Tüm Yazıları