Ferin Batman
Ferin Batman
Ferin Batman

Mutluluk veren 6 besin

Bazı besinler doğal antidepresan özelliği taşıyor.

Haberin Devamı

Bazı besinlerin içerdikleri endorfin, serotonin gibi maddeler sayesinde bizi neşelendirecek etkileri olduğunu dile getiren Beslenme ve Diyet Uzmanı Ferin Batman, mutluluk veren besinlerden 6 tanesi hakkında bilgi verdi.


Bitter çikolata

Mutluluk veren 6 besin

Yanlış duymadınız. Sağlıklı bir beslenmede diyetinizi dengelemeyi bize bırakın biz de beslenmenizde çok sevdiğiniz çikolataya da yer ayıralım. Tabiki gofretlerden bahsetmiyoruz. Neden mi? Çünkü çikolatayı sağlık için yararlı kılan özelliği içerdiği kakao miktarıdır. Yapılan araştırmalara göre kendinizi mutsuz hissettiğiniz anlarda, enerjiniz tükendiğinde ya da tatlı isteğinizi bastırmak için 20 g bitter çikolata tercih edin.


Kuşkonmaz

Haberin Devamı

Mutluluk veren 6 besin

Kuşkonmaz içeriğinde triptofan denilen bir aminoasit barındırır. Triptofan vücutta mutluluk hormonu olarak bilinen seratonin sentezine katılır. Serotinin beyinde görevli en önemli ileticidir. Ayrıca kuşkonmaz yüksek folat içeriği ile de depresyonun üstesinden gelir. Kuşkonmaz ile aranız yok mu? O zaman triptofan için hindi eti ya da yumurta da tüketebilirsiniz.


Hindi eti

Mutluluk veren 6 besin

Hindi eti içerdiği triptofan aminoasiti ile serotonin denilen mutluluk hormonunu uyarır. Bu sayede kendinizi daha huzurlu hissedersiniz.


Yer elması

Mutluluk veren 6 besin

Yer elması da serotonin üretimini artırıyor. İnsülin düzenlenmesinden sorumlu karotenoid (karotenli maddeler) içeren yer elması, şeker hastaları için oldukça yararlı. Yer elması ayrıca ruhsal sıkıntıyı azaltan, enerji seviyesini artıran ve tansiyonu düşüren potasyum maddesi içeriyor.


Muz

Haberin Devamı

Mutluluk veren 6 besin

Muz aynı zamanda yüksek oranda triptofan içeriyor. Bu aminoasit, vücuda serotonin sentezini artırır.


Yoğurt

Mutluluk veren 6 besin

Düzenli süt içerek ya da yoğurt yiyerek alacağınız enerji metabolizmasında da yer alan bir mineral olan kalsiyum aynı zamanda da ruhunuzu da doruğa taşıyacak. Kalsiyum beyne mutluluk veren sinir ileticilerinin hareketini sağlar. Anksiyete, depresyon, huzursuzluk, unutkanlık ve yavaş anlama gibi sorunların çözümü içinde kalsiyum kaynaklarını mutlaka diyetinizde yeterince tüketin.