GeriSağlık Her annenin ihtiyacı olan 10 şey
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Her annenin ihtiyacı olan 10 şey

Her annenin ihtiyacı olan 10 şey

Anne olunca çocuklarımız için her şeyin en iyisini, en güzelini sunmaya çalışıp, mükemmel anne olmak için çabalayıp duyuyoruz. Özellikle anne olduktan sonra iş hayatına geri dönen, annelik ve iş yaşamı arasında sıkışıp kalan kadın hangisine öncelik vermesi gerektiği konusunda bazen çıkmaza girebiliyor. Anneliği, ideal eş olmayı ve iş kadını olmayı bir arada yürütmeye çalışan bir annenin sizce nelere ihtiyacı var? İşte her annenin ihtiyacı olan 10 şey...

1. EVE YARDIMCI OLAN BİRİNİ BULMAK

Sizin de eviniz doğal bir felaketten çıkmışçasına dağınıksa ve bir türlü düzenli olamıyorsanız ev işlerine yardımcı olacak birisi bir derdinizin çaresi olacaktır.

2. EV İÇİ ÇAMAŞIRHANE HİZMETİ

Annelerin korkulu rüyası: çamaşırlar! En için çamaşırhane hizmeti her anneye şüphesiz ilaç gibi gelecek hizmetlerden. Siz çamaşırları makineye atacaksınız, o yıkayacak ütüleyecek, hatta katlayacak bile. Kullağa çok ütopik gelebilir ama gerçekten böyle bir makine var.  Bir makine olmasa da sizi bu iş için yardımcı olacak birisi de işlerin düzene girmesinde çok yardımcı olacaktır.

3. HER SABAH SICACIK BİR GÜNAYDIN ÖPÜCÜĞÜ

Sabahları uyanır uyanmaz çocukları hazırlayıp, kahvaltılarını eksiksiz yaptırıp okula yollamak bazen oldukça zahmetli olabiliyor. İşte bu zorlu süreç için annelerin ihtiyacı sıcacık bir günaydın öpücüğüdür. Bu sihirli öpücük anneyi sarj edebilme özelliğine sahip

4. ANNEYE DE BİR BAKICI GEREK

Anne olmak belki de bu dünyadaki en güzel şey. Ama kabul edelim küçük canavarlarla tek başına idare edebilmek de oldukça zor! Bir annenin de günde en az 8 saat uyuması, kendine zaman ayırması, ihtiyaçlarını karşılaması gerek. Bu yüzden annenin de yardımına koşacak bir bakıcı gerekli.

5. KADIN OLDUĞUNU HİSSETMEK

Değişiklik her anneyi güzel hissettirir. Çocuklardan, ev işlerinden fırsat buldukça kendi kişisel bakımına zaman ayıran, şık ve güzel elbiseler giyerek kadınlığının farkına varan bir anne kendini çok daha iyi hissedecektir.

6. MUTFAĞA BİR AŞÇI

Çocuklar okuldan geldiklerinde hazır olan bir sofrayı hangi anne istemez ki! İşten gelir gelmez acele ile yetiştirilmeye çalışılan akşam yemeği yerine çorbadan salataya, ana yemekten tatlıya kadar eksiksiz hazırlanmış bir sofra her annenin hayalidir. Bir de bulaşık derdi olmasa...

7. HER GECE EN AZ 8 SAAT UYKU

Bütün annelerin en çok ihtiyacı olan şey kesintisiz bir uykudur. Günün yorgunluğunu atmak için ayaklarını uzatıp biraz koltukta dinlenmek, yatağa geçip kitap okurken uykuya dalmak çoğu anne için imkansız gibi gelse de her annenin günde en az 7-8 saat uyaması gerekiyor. 

8. SONSUZ SABIR VE ÖZVERİ

Çocuklar bazen sabrın sınırlarını zorlayabiliyorlar, bu nedenle annelerin sonsuz sabıra ve öz veriye ihtiyacı var. pamuklara sardığımız üzerine titrediğimiz çocuğumuz kaza ile meyve suyunu koltuğa döktü diye kıyametleri koparabiliriz.

9. HAFTADA BİR GÜN YALNIZ ZAMAN GEÇİRMEK

Haftada bir günü yalnız ve sessiz bir ortamda geçirmenin iyi gelmeyeceği şey var mı? Başka bir yoğun gün için şarj olmanız için tek başına kalmak size çok iyi gelecektir. Haftada bir gün kafa dinlemek sabır kontrolünü de sağlar.

10. AKTİF CİNSEL YAŞAM

Çocuktan sonra arka plana atılan, vakit ayrılmayan, sadece bir görev gibi yapılmaya başlanan cinsel yaşam çiftlerin hayatında önemli bir rol oynar. Anne, çocukları için çabalayıp onlar için her şeyin en iyisini yapmaya çalışsa da cinsel açıdan tatmin olmayan, sevgi ve şevkat ihtiyacı karşılanmayan anne mutsuz olur.

MÜKKEMMEL ANNE SENDROMU MU YAŞIYORSUNUZ?

HÜRRİYET AİLE ÖZEL/ Sedef Batı

False