Emel Arslan
Emel Arslan
Emel Arslan

Mor besinlerin beslenmedeki önemi nedir?

Kış aylarını hastalıksız geçirmek istiyorsanız mor besinlerden faydalanın!

Haberin Devamı

Renkli beslenme kulağa ne kadar hoş geliyor değil mi? Haklısınız, renkli yiyecekler beslenmemizde çok önemli bir yere sahiptir. Gelin birlikte mor besinlerin gücünü keşfedelim.

MOR BESİNLER HASTALIK RİSKİNİ AZALTIR

Mor besinler antioksidan özelliklerinden tutun; yaşlanma karşıtı etkileri, cildi koruma özellikleri, hafızayı güçlendirme etkileri ve birçok hastalığın riskini azaltma etkileri gibi pek çok özelliğe sahiptir.

Mor besinlerin beslenmedeki önemi nedir

MOR BESİNLER NELERDİR?

  • Patlıcan 
  • Böğürtlen 
  • Frenk üzümü 
  • Mürdüm eriği 
  • Yaban mersini 
  • Kırmızı turp 
  • Kırmızı lahana
  • Mor havuç

KANSER HÜCRELERİNİN SAYISINI AZALTIR

Mor renge sahip bu sebze ve meyveler içerdikleri antioksidanın sayesinde çok güçlü bir antioksidan etkiye sahiptir. Bu etkileri sayesinde hücreleri korur, kanser hücrelerinin sayısını azaltır ve özellikle prostat kanseri gibi bazı kanser türlerinin önlenmesinde aktif rol oynar.

Haberin Devamı

Mor besinlerin beslenmedeki önemi nedir

HAFIZAYI GÜÇLENDİRİR

Mor renkli besinlerin en önemli etkilerinden biri de hafızayı güçlendirmesidir. Yapılan araştırmalara göre mor besinlerin Alzheimer riskini önemli ölçüde azalttığı ve bu hastalığa karşı direnç kazandırdığını gösteriyor.

Bunun yanın da bu mor besinlerin üriner sistemi koruduğu, kan akımını düzenleyerek yüksek tansiyonu önlediği, dolaşım sistemini koruduğu ve kalp hastalıkları riskini de azalttığı bilinmektedir.

Ayrıca mor besinler cildin nem dengesini sağlayarak cilt sağlığını da korur ve sağlıklı yaşlanmaya yardımcı olur.

Mor besinlerin beslenmedeki önemi nedir

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Manchester Üniversitesi bilim insanları mor renkli besinlerin içinde bulunan polifenol maddesinin sindirim sistemi bozuklukları nedeniyle hücrelerin zarar görmesine yol açan demirin kötü etkilerini engellediğini bildirmişlerdir.

Mor besinler güçlü antioksidan etkileri sayesinde vücut direncini artırarak bağışıklık sistemini güçlendirir. Malum kış geliyor. Eğer bu kışı hastalıksız geçirmek istiyorsak beslenmemizde mor renkli besinlere yer vermeyi ihmal etmeyelim.

Haberin Devamı

Beslenme ve Diyet Uzmanı Emel Arslan

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREN YİYECEKLER İÇİN TIKLAYIN!