Mezoterapi nedir, kimler için uygundur?

Mezoterapi 1952 yılından beri uygulanan, günümüzde gelişen teknolojiyle birlikte popülaritesi giderek artan cilt güzelleştirme ve tedavi yöntemidir. İçeriğinde hyalüronik asit başta olmak üzere birçok kompleks molekül bulunur ve genellikle cildin yüzeysel tabakasının altına enjeksiyon yöntemiyle uygulanır.

Haberin Devamı

Her ne kadar tedavi amaçlı fibromiyalji, gut, adet ağrıları vb. gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılıyor olsa da plastik cerrahların pratiğinde cilt yenileme, güzelleştirme, leke tedavisi, kırışıklıkları azaltma, gözaltı morluklarını giderme, minimal sarkmaların toparlanması, cilt elastikiyetini arttırma ve daha parlak bir cilt elde etmek amacıyla kullanılmaktadır. Bu amaçla kişinin cildi değerlendirilip hanki molekül içeriğinin daha uygun olduğuna karar verilir ve uygulama gerçekleştirilir.

MEZOTERAPİ NASIL UYGULANIR?

Uygulama öncesi ağrı şikayetini azaltmak ve işlemi daha konforlu hale getirmek amacıyla kişinin cildine lokal anestezik kremler uygulanır ve yaklaşık 30 dakika beklendikten sonra mezoterapi işlemi gerçekleştirilir. İşlem sonrası kızarıklık ve hassasiyet şikayetleri olabilmekte ancak kısa sürede iyileşme gerçekleşmektedir.

Haberin Devamı

Mezoterapi 2-3 haftalık aralıklarla cilt tipine göre en az 3 seans uygulanmalıdır. Cildin yenilenmesi ve etkinin görülmesi için 3. seans beklenmelidir. Hemen işlem sonrası etkinin gerçekleşmesi beklentisi hastalarda hayal kırıklığı yaratmakta bu nedenle ayrıntılı bilgilendirme işlem öncesinde yapılmalıdır. Çok geniş yelpazede güvenle uygulansa da gebeler ve emziren annelere, diyabet hastalarına, kanser hastalarına, kronik karaciğer ve böbrek hastalarına uygulama yapılmamaktadır.

Genç ve sağlıklı görünmenin en temel sırrı cildimize iyi bakmaktır. Bunun için hangi mezoterapi yönteminin sizin için daha uygun olduğuna karar vermek adına plastik cerrahınızdan yardım alabilirsiniz.

Hürriyet Aile Özel

Yazarın Tüm Yazıları