GeriSağlık Meyve ve sebze tüketen kadınlara iyi haber!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Meyve ve sebze tüketen kadınlara iyi haber!

Meyve ve sebze tüketen kadınlara iyi haber!

İşte ABD’de yapılan araştırmanın sonuçları…

Yapılan araştırmayla sebze ve meyve ağırlıklı beslenen kadınların mesane kanserine yakalanma riskinin daha az olduğu belirlendi.

ABD'deki Hawaii Kanser Araştırma Merkezi'nden Song-Yi Park ve ekibi, 185 bin 885 yetişkinin yaşam tarzı, beslenme biçimi, kanser riski ve genetik faktörlerin 12,5 yıl boyunca kayıt altına alındığı verileri inceledi. 152 kadının ve 429 erkeğin derin mesane kanserine (hücre çoğalmasının derinleşip kas ve yağ tabakasına da geçmesi) yakalandığı görüldü.

Yaş gibi kanser riskiyle bağlantılı değişkenleri de hesaplayan bilim adamları, fazla meyve sebze tüketen kadınların mesane kanserine yakalanma riskinin daha az olduğunu belirtti.

Araştırmada, sarı-turuncu sebzeyi fazla tüketen kadınların mesane kanserine yakalanma riskinin bunları daha az tüketenlerden yüzde 52 az olduğu örneği verildi. Bilim adamları ayrıca, A, C ve E vitaminlerinin daha fazla alınmasının riski azalttığına dikkati çekti.

Meyve ve sebzelerin erkeklerde mesane kanserine etkisine ilişkin ise bağlantı bulunamadı.

Park, sonuçların meyve ve sebzelerin kanseri önlemede etkili olduğunu bir kez daha gösterdiğini belirtti ancak bunların neden sadece kadınları mesane kanserinden koruduğunun anlaşılması için başka araştırmaların yapılması gerektiğini vurgulandı.

Araştırma, "Journal of Nutrition" dergisinde yayımlandı.

A.A

False