Mental orgazm nedir?

Mental orgazm, düşünce gücü ile orgazm olmak anlamına gelir. Herhangi bir cinsel uyaran olmadan orgazm olmak kulağa pek mümkün gibi gelmese de düşünce gücüyle orgazm olmanı mümkün olduğunu savunanlar var ve buna "mental orgazm" ya da "zihinsel orgazm" adı veriliyor.

Haberin Devamı


ORGAZM OLMAK O KADAR KOLAY MI?

Mental orgazm nedir

Mastürbasyon yoluyla ya da partneri ile yaşadığı cinsel ilişki sırasında dahi orgazm olamayan onca kadın varken orgazmnın sadece düşünce gücü ile yaşanabileceğini bilmek hayli ilginç. Orgazm Bilimi (The Science of Orgasm) kitabının yazarlarından Dr. Barry Komisaruk, zihinsel orgazm konusunda bir araştırma yapmış.


FİZİKSEL UYARAN OLMADAN ORGAZM...

Mental orgazm kavramını ortaya atan ve bu konuyu inceleme altına alan Dr. Komisaruk, yaptığı araştırmalar sonucunda beynin seks sırasında çalışan kısımlarının herhangi bir fiziksel yardım olmadan da kapanıp açılabildiğini ortaya atmış. Ayrıca hastaları üzerinde yaptığı çalışmalar sonucunda orgazm olduğu anları düşünerek zevk alan kadınların beynindeki zevk merkezinin orgazm yaşayan bir kadınla aynı işlediğini ortaya atmış. Yani kadınlar erkeklerden farklı olarak fiziksel uyaran olmadan da orgazm olabiliyormuş.  

Mental orgazm nedir

Gerçekten böyle bir şey mümkün mü ve eğer mümkünse bu şekilde orgazm olmak için neler yapmak gerekir? Hepimizin aklına takılan bu soruları uzmanlarımız yanıtlıyor.


Jinekolog Op. Dr. Kaan Kocatepe

Mental orgazm nedir

İnsan beyni, yeterince güçlü canlandırılan bir deneyimi gerçekmiş gibi algılama yeteneğine sahiptir. Bu özellikten en çok faydalanan kişiler atletlerdir. Koşuya çıkmadan önce zihinlerinde koşunun güçlü görsel ve işitsel öğelerle oluşturulmuş bir antrenmanını yapmakta ve buna hedefe ulaştığı anda elde edeceği olumlu duyguları da eklediğinde beynini koşullandırmış olmaktadır.

Benzer şekilde bir kişi zihninde yeterince güçlü bir deneyim oluşturduğunda, buna NLP (nörolinguistik programlamada) pozitif imgeleme adı verilir, bu deneyimin doruğunda bekleyen orgazm hissine kolayca ulaşabilecektir. Yine NLP'ye göre kişi görsel, işitsel ve dokunsal öğeleri ne kadar güçlü canlandırırsa deneyim de o kadar güçlü olacaktır. Bu arada dokunulmak ve dokunmak yanında koku ve hatta tat duygularını da deneyimine eklemesi orgazm hissini güçlendirecektir.


Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı - Cinsel Terapist Gökçen Erdoğan

Mental orgazm nedir

Kesinlikle mümkün. Erkekte fizyolojik zorunluluklar var. Yani önce sertleşmesi ve orgazm esnasında da boşalması şart. Yani duygusal boyut öncelikli değil. Onda belirleyici olan fiziksel görüntü ve gerçek temas. Oysa kadında duygusal boyut kuvvetli ve kadının boşalmadan orgazm olması da mümkün. Dolayısıyla düşünce gücüyle yoğunlaşarak, o anı birebir zihninde birebir yaşayarak orgazm olması mümkün. Uzakdoğu'nun binlerce yıllık cinsel yogası olan tantrada da orgazm kontrolü sağlanıyor. Bu öğreti de Dr. Komisaruk'un bahsettiklerini yapıyor aslında.

Düşünce yoluyla zihinsel orgazmı henüz deneyimlememiş kadınlara önerimse; yalnız oldukları bir anda en iyi sevişmelerini anımsayarak ya da hayal ettikleri sevişmeyi kafalarında kurgulayarak yoğunlaşmaları, tüm dokunuş ve öpüşleri gerçekmiş gibi hayal etmeleri ve duygularını serbest bırakmaları. Sanırım çok da zorlanmayacaklar. Çünkü özellikle Türk kadını gerçek bir birleşme yaşanıyorken bile orgazm açısından şanssız sayılır.


Jinekolog Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

Mental orgazm nedir

Orgazmın cinsel temas olmadan da gerçekleştiğini rüyada orgazm olma durumundan biliyoruz. Bunu temel alırsak mental olarak da orgazm gerçekleşebileceğini söylemek yanlış olmaz.

Yapılan araştırmalarda sadece fiziksel temas ile orgazm olmanın tek başına yeterli olmadığı, buna ek olarak zihinsel düşünce ve dürtülerin de orgazm için olmazsa olmaz faktörler olduğunu ortaya koymuştur.


Psikoterapist Dr. A. Cem Keçe

Mental orgazm nedir

Yapılan son bilimsel araştırmalar kadın orgazmında zihinsel süreçlerin fiziksel süreçlerden daha önemli olduğuna dair bulgular olduğunu söylese de, fiziksel bir uyarıcı olmadan sadece düşünce gücüyle orgazma ulaşmak yani "mental (zihinsel) orgazm" yaşamak mümkün değildir. Çünkü kadınlar klitorisleriyle cinsel doyuma ulaşırlar ve dokunsal canlılardır, aşkı, sevgiyi, şehveti, boşalmayı veya orgazmı dokunarak yaşayabilirler. 

Hazırlayan: Sedef Batı

Yazarın Tüm Yazıları