Meme implantı doğal durur mu?

Meme implantıyla meme büyütme estetiğinde ideal boyuta sahip, implantın konturlarını belli etmeyen, doğal meme dokusu hissi veren sonuçlar elde edilmesi hedeflenir. Peki, bu operasyon nasıl yapılır, doğal bir görüntü sağlanır mı? İşte merak edilenler…

Haberin Devamı

Meme büyütme estetiğinin kişiye göre değişiklik gösteren birçok sebebi vardır. Sebebi ne olursa olsun istenen daha çekici ve doğal görünen göğüslere sahip olmak. Vücutlarıyla orantılı büyüklükte, dik ve simetrik göğüslere sahip olmayı istemek her kadının en doğal hakkıdır. Çünkü göğüsler dişiliğin en önemli simgesidir ve kadınların kendilerini iyi hissetmelerini sağlayan en önemli fiziksel özellikleridir.

Meme büyütme estetiğinde implantların konturlarının belirgin olmaması, doğal memedeki gibi yumuşak kıvrımlara sahip olunması, boyutun genel vücut oranlarıyla uyumlu olması ve dikiş izlerinin çok fazla belirgin olmaması hedeflenen ana kriterler arasındadır.

Günümüzde plastik cerrahinin sunduğu modern teknikler ile tüm bu kriterlere ulaşılabiliyor. Bunun için temassız meme estetiği, kompozit meme estetiği ve 3D meme estetiği teknikleri uygulanabilir.

Haberin Devamı

MİNİMAL İZLER VE DOĞAL KIVRIMLAR

Temassız meme büyütmede implantlara asla temas edilmez. Bu sayede enfeksiyon oluşma riski minimuma indirilebilir. Memelerin doğal kıvrımına açılan yaklaşık 3,5 santimlik minimal kesiler içerisinden implantlar ‘Keller Funel’ denilen teknik ile temas edilmeden yerleştirildikten sonra jel dolumu yapılır. Böylece işlemi gerçekleştirmek için meme altı boyunca kesi yapılmasına gerek olmaz. Zamanla iyileşen minimal kesilerden geriye meme büyütme estetiğine dair bir belirti kalmaz.

İmplant konturlarının belirgin olmasının nedeni yumuşak doku yetersizliğidir. Mikro ve Nano teknolojileri vücudun başka bölgesinden alınan yağlar kompozit ameliyat tekniği memelere enjekte edilir. Bu sayede implant konturları gizlenerek göğüslerin doğal kıvrımlara sahip olması sağlanabilir.

3D meme estetiğiyle kişinin yüksek çözünürlüklü fotoğrafları üzerinden simülasyon görüntüleri hazırlanır. Ardından altın oran hesaplarına göre ideal göğüs tasarımı yapılır. Ameliyattan önce hastaya hologram veya 3D görüntüleme teknikleriyle gösterilir. Göğüslerde sarkma olması durumunda meme büyütme estetiği ile birlikte meme dikleştirme estetiği de yapılması gerekebilir.

Haberin Devamı

GÖĞÜSLERİN İŞLEVİ KORUNUR

Doğal görünüm dışında göğüslerin doğal işlevi de korunmaya çalışılır. İmplantlar süt bezlerini ve kanallarını koruyacak şekilde yerleştirilir. Doğal meme dokusuna en yakın implant türü seçilir. Yuvarlak ya da damla tipi implant tiplerinden kişinin vücut tipine en uygun olanı seçilir. Memenin yeni boyutuna karar verilirken boy, kilo, göğüs kafesi ve bel genişliği gibi kriterlere bakılır.

Minimal kesi ve temassız teknikler sayesinde operasyon sonrası iyileşme süreci ortalama 1 hafta sürebilir. 4 ile 8 hafta süresince ağır ve aşırı hareketli aktivitelerden uzak durulması önerilir.

Meme estetiği operasyonları kadınların özgüveninin artmasına yardımcı olan ve en fazla talep edilen estetik operasyonları arasında yer almaktadır.

Haberin Devamı

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları