GeriSağlık Maydanoz suyu mucizesi! Bakın nelere faydalı...
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Maydanoz suyu mucizesi! Bakın nelere faydalı...

Maydanoz suyu mucizesi! Bakın nelere faydalı...

Şişkinlik sorununuz mu var? Bir türlü geçmeyen ödem problemi mi yaşıyorsunuz? Eğer bu durumlardan şikâyetçiyseniz, birkaç tatlı kaşığı maydanoz suyu sizi rahatlatabilir. İşte maydanoz suyunun faydaları…

Ülkemizde her mevsim bulabileceğimiz maydanozun en önemli özelliği yüksek C vitamini içeriğidir. Daha birçok faydasının bulunduğunu söyleyen Diyetisyen Serkan Tutar, maydanoz ve suyunun sağlığımız için nelere iyi geldiğini sıraladı:

  • Antioksidan özelliği olan maydanoz, vücuda zarar veren serbest radikalleri vücuttan atarak yaşlanmaya karşı etkilidir. Ayrıca bağışıklık sistemi güçlendiricidir.
  • Maydanoz içerisinde bulunan A vitamini ile göz sağlığı içinde önemli bir besin kaynağıdır.
  • Maydanoz suyu içerisinde bulunan yüksek kloroil ile kanı artırarak oksijenin metabolize edilmesini sağlıyor. Ayrıca böbrek, karaciğer ve idrar yollarının temizlenmesine yarıyor.
  • Mide ve bağırsak problemi olan bireylerin maydanoz suyu içmesi ile sindirim sistemi rahatsızlıklarının azaldığı bir gerçektir. Ayrıca şişkinlik için de belirli sıklıklarda içilebilir.
  • Özellikle ödem sıkıntısı olan bireylerin vücutlarındaki fazla suyun atılması için maydanoz suyu kesin çözüm olmakla birlikte sürekli olarak içilmesi önerilmez. Çünkü belirli bir düzeyde içilen maydanoz suyu vücudunuzda ödem olmadığında, vücudunuzun ihtiyacı olan suyun da atılmasına neden olur.
  • Folik asit içeriği yüksek olan maydanoz, sinir sisteminin daha düzenli çalışmasında da önemli bir göreve sahiptir.

Maydanoz suyu mucizesi Bakın nelere faydalı...

ÖDEM SORUNUNA İYİ GELİYOR

Ödem sorunu olanlara birkaç çay kaşığı maydanoz suyunun bile iyi geldiğinin altını çizen Beslenme ve Diyet Uzmanı Gözde Gence, maydanoz suyu ile ilgili “Sağlıklı bir vücut, sıvıyı muhafaza ediyor. Ancak ödem gibi sıvı birikmesi sonucunda vücut şişiyor. Ödem sorununuz varsa birkaç çay kaşığı maydanoz suyu bile rahatlamanızı sağlıyor. 1 bardak kaynar suya maydanoz saplarını ekleyin. Maydanoz suyu toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olacak” dedi.

MAYDANOZ SUYU UYARISI

Beslenme ve Diyet Uzmanı Gözde Gence, maydanoz suyunun hamilelik ve emzirme döneminde tüketilmemesi gerektiğine vurgu yaptı:

“10 sap maydanoz, C vitamini ihtiyacının yarısını karşılıyor. 60 mililitreden fazla maydanoz suyu içmemeye dikkat edin. Hamilelik ve emzirme döneminde maydanozun aşırı tüketiminden kaçının. Fazla tüketim, hamilelik döneminde kasılmaları artıracağı gibi riskli olabiliyor. Emzirme döneminde de diüretik etkisi nedeniyle süt salgısının azalmasına yol açabiliyor. Ciltte döküntüye ve cildin güneşe ekstra hassas hale gelmesine yol açabiliyor. Kan sulandırıcı ilaç kullanıyorsanız, dikkatli olun. Çünkü içeriğindeki K vitamini ile ilaç etkileşiyor. Kanın pıhtılaşmasında rol oynayan K vitamini bazı ilaçların etkisini azaltıyor. Kan basıncını yükseltebildiği için hipertansiyon hastası iseniz maydanoz tüketimini sınırlandırmanız önemli. Maydanoz suyu detoks programlarında yer alsa da dikkatli olun. Zayıflamak uğruna bilinçsizce aşırı miktarda tüketilen maydanoz suyu diüretik etkisi nedeniyle vücuttan atılan sıvı yüzünden zayıflama sağlanmış gibi göstererek tartıda yanılgılara neden olabiliyor. Kilo kaybı yağ ağırlığından olmadığı sürece doğru zayıflama söz konusu olmuyor.”

HÜRRİYET AİLE ÖZEL
  

False