Malta eriğinin 7 müthiş faydası

Malta eriği de denilen yenidünya meyvesi, diğer turuncu meyve ve sebzelerde olduğu gibi A vitamini yönünden zengindir. Bu meyvenin kendisi kadar çekirdeklerinin de faydalı olduğunu belirten Diyetisyen Şeyma Yılmaz, malta eriğinin 7 müthiş yararını sıraladı.

Haberin Devamı

Malta eriği diğer adıyla yenidünya meyvesi diğer turuncu meyve ve sebzelerde olduğu gibi A vitamini yönünden zengin, kışın yapraklarını dökmeyen aslen Çin’de yetişen bir meyvedir. Ülkemizde bazı yörelerde kebap yapımında bile kullanılan bu meyvenin birçok faydası mevcut. İşte fazlaca ve büyük çekirdekleriyle bilinen bu etli ve sulu meyvenin yararları…

Malta eriğinin 7 müthiş faydası

1. Zengin bir A vitamini kaynağı olan malta eriği aynı zamanda B6 ve C vitaminlerini de içerir. Dolayısıyla bağışıklık sistemine katkıda bulunur, hücre hasarını önlemeye yardımcı olur, göz ve cilt sağlığımız için faydalıdır.

2. Lifli ve sulu bir meyve olduğundan vücudun hararetini alır, kan şekerini düzenler.

Haberin Devamı

3. Lifli yapısıyla sindirim sistemini düzenler, kabızlığı önler. Kilo vermeye yardımcı olur.

4. Stresi azaltmaya ve uykuya daha rahat dalmaya yardımcı olur. İçeriğindeki antioksidanlarla ve yine lifli yapısıyla kalp hastalıklarından ve kanserden korur.

Malta eriğinin 7 müthiş faydası

5. Potasyum, magnezyum, sodyum, fosfor, kalsiyum ve az miktarda demir içeriğiyle vücudun mineral ihtiyacına katkıda bulunur. Kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur.

6. Meyvesi dışında çekirdekleri böbrek taşlarının düşürülmesi ve kozmetikte, yaprakları da birçok alanda kullanılabilir.

7. 100 gram malta eriği 50 kaloridir. Dolayısıyla mevsiminde güzel bir ara öğün seçeneğidir. Malta eriğini meyve salatalarında, yoğurtla ya da sütle birlikte tüketebilir, hatta yemeklerinizde bile kullanabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları