Madonna’yı 1 gecede zayıflatan diyet

Kurt adam diyeti nasıl yapılır, sağlığa bir zararı var mıdır?

Haberin Devamı

Kurt adam diyeti, Madonna ve Demi Moore’un uyguladığı diyet olarak gündeme geldi. Dolunay diyeti olarak da bilinen bu diyetin nasıl yapıldığını ve sağlığa bir zararı olup olmadığını Diyetisyen Gülhan Koca anlattı.

Bu diyette ayın dünya çevresindeki konumuna göre diyet zamanı belirlenir. Amaç; yeni ay ve dolunay zamanı 24 saat boyunca detoks yöntemiyle sadece su ve meyve suyu tüketerek günde 3 kg vermek. Bunu genişletilmiş dolunay diyeti olarak, ayın hareketlerini takip ederek yeni ay ve dolunayın olduğu günlerde de yapılabilir.

Sağlıklı bir diyet mi?

Bu şekilde ayın birkaç günü sadece su ve meyve suyu tüketerek vücuttan sadece su ve toksin kayıpları yaşayabilirsiniz fakat giden kesinlikle yağ, yani gerçek kilo kaybı olmayacaktır. Kadınların vücut ağırlığının ortalama %50-60 ‘ı erkeklerin ise %55-65’ i sudan oluşmaktadır. Tartıda gördüğümüz kilolar bizi yanıltmamalıdır. Çünkü sadece vücudun gereksinimi olan su miktarında azalma olabilir ki bu da hiç istemediğimiz bir şeydir. Zaten bu kilonun ertesi gün korunması da mümkün değildir. Bu yüzden birkaç günlük diyetlerle zayıflamanın mümkün olmadığının bilinmesi gerekir.

Sağlıklı bir şekilde zayıflamak isteyenlere öneriler…

Zayıflamanın ve sağlıklı kiloyu korumanın yöntemi yeterli ve dengeli beslenme, fiziksel aktivite, düzenli uyku ve tabi, ki günde 1.5-2 litre kadar da su içmektir. Sosyal medyada gördüğünüz diyetleri uygulayarak sağlığınızda ve metabolizmanızda kalıcı hasarlara sebep olabilirsiniz. Bu yüzden mutlaka bir diyetisyen yardımı alarak zayıflamalı ve sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmelisiniz.

Yazarın Tüm Yazıları