Laminate veneerler nedir?

Dental kaplamalar (porselen kaplama veya dental porselen laminatlar olarak da adlandırılır), görünümünüzü iyileştirmek için dişlerin ön yüzeyini kaplamak üzere tasarlanmış, ince, diş rengine göre özel olarak hazırlanan laminantlardır. Bu laminantların rengi, şekli, boyutu ve uzunluğu kişiye özel tasarlanarak dişlerin ön yüzlerine yerleştirilir.

Haberin Devamı

Laminantlar porselen veya kompozit reçine malzemelerden yapılabilir. Porselen laminantlar, lekelere karşı daha iyi direnç gösterir ve doğal dişlerin ışığı yansıtan özelliklerini daha iyi taklit eder.

Laminantlar genel olarak lekeli, yıpranmış, kırık, bozuk hizalı, düzensiz şekilli ve aralarında boşluk olan dişlerin tedavisinde kullanılır.

LAMİNATE VENEER NASIL UYGULANIR?

Laminate veneer prosedürü için ortalama üç seans süren bir işlem gerekebilir. Biri konsültasyon için diğerleri de laminant yapmak ve uygulamak için. Bir veya birden fazla diş için işlem yapılabilir.

Teşhis ve tedavi planlaması tedavinin ilk aşamasını oluşturur. Bu randevu sırasında diş hekiminiz, laminantların sizin için uygun olduğundan emin olmak için dişlerinizi inceler ve prosedürün neleri içereceğini ve aşamalarını anlatır. Gerekli kontrollerin yapılmasını sağlar.

Haberin Devamı

Dişleri kaplamaya hazırlamak için, diş hekiminiz, eklenecek olan laminant kalınlığına eşit olacak şekilde diş yüzeyinizi yeniden şekillendirir. Bu işlem sırasında hiçbir şey hissetmemeniz için lokal anestezi uygulanabilir. Daha sonra, diş hekiminiz geçici bir model hazırlar. Bu model, diş laboratuvarına gönderilir. Laboratuvardan hazırlanıp gelmesi için belirli bir süre beklenmesi gerekir. Bu sırada geçici diş kaplamaları ile görünüm estetik hale getirilebilir.

Laminate veneerler, kalıcı olarak dişinize yapıştırılmadan önce diş hekiminiz uygunluğunu ve rengini incelemek için geçici olarak dişinize yerleştirir. Uygun oturumu elde etmek için gerektiğinde laminantı tekrar tekrar çıkarıp kesebilir. Laminantların rengi diş hekiminiz ile birlikte en doğal görünümü sağlayacak şekilde belirlenir. Daha sonra, laminant takılma işlemine hazırlamak için dişiniz temizlenir, cilalanır ve kazınır. Bu şekilde dişleriniz prosedür için hazır hale getirilir. Laminanta özel bir yapıştırıcı uygulanarak dişlerinize yerleştirilir. Yapışma işlemini hızlandırmak için dişlerinize özel bir ışık uygulanır. Böylece sertleşme işleminin çok hızlı olması sağlanır. Son adımlar ise fazlalık olan macunun çıkarılmasını, ısırığınızın değerlendirilmesini ve laminantların son ayarlamaların yapılmasını içerir. Diş hekiminiz, birkaç hafta sonra laminantlarınızın diş ve diş etlerinizle uyumunu kontrol etmek için tekrar muayeneye çağırabilir.

Haberin Devamı

LAMİNANTLARIN AVANTAJLARI NELERDİR?

Laminantlar doğal bir diş görünümü sağlarlar. Porselen laminantlar leke tutmaz. Porselen laminantlarınızın rengi, koyu dişlerin daha beyaz görünmesini sağlayacak şekilde seçilebilir. Laminantlar diş rengini ve şeklini değiştirmek için koruyucu bir yaklaşım sunar. İşlem geri dönüşümlü değildir. Laminantların kalıcılığı genellikle 7 ila 15 yıl arasındadır. Kişinin diş hekiminin tavsiyelerine tam uyum sağlaması sayesinde bu süre mümkün olan en uzun süreye çıkabilir.

Yazarın Tüm Yazıları