Kusursuz burun diye bir şey yoktur!

Burun estetiği, burnun şeklini değiştirmek ya da işlevini iyileştirmek için uygulanan tıbbi prosedürlerdir. Hem şekil hem de nefes alma sorunu gibi tıbbi nedenlerle yapılabilir. Aynı operasyonla hem şekil hem de tıbbi sorunlar tedavi edilebilir.

Haberin Devamı

Burun estetiği olmayı düşünüyorsanız, bilgi almak için uzman estetik cerrahından randevu alın. Muayene sırasında, beklentileriniz hakkında konuşun ve doktorunuza burnunuz hakkında sizi neyi rahatsız ettiğini ve nasıl değiştirmek istediğinizi söyleyin.

Kusursuz burun diye bir şey olmadığını unutmayın. Ancak cerrahi, yüz özelliklerini geliştirebilir ve eşsiz ve doğal güzelliğinizi ön plana çıkarabilir. Uzman plastik cerrah sizi benzersiz kılan yüz özelliklerini tanımlayabilir ve değişikliklerin görünümünüzü nasıl artıracağını size söyleyebilir. Cerrah burnunuzun ve diğer yüz özelliklerinin yapılarını değerlendirecektir. Bu değerlendirmeden sonra, beklentilerinizin gerçekçi olup olmadığını size söyleyebilir. Yeni burun tasarımınız konusunda size önerilerde bulunur. Cerrah ayrıca genel sağlığınızı hakkında bilgi alacak ve sizinle birlikte riskleri, iyileşme süresini ve maliyeti konuşacaktır.

Haberin Devamı

Burnu yeniden şekillendirmek için çeşitli teknikler vardır. Devam etmeye karar verdiğinizde, cerrahınız size uygulayacağı operasyon tekniği hakkında ayrıntılı bilgi verecektir.

ADIM ADIM OPERASYON

Burun estetiği genellikle bir ayakta tedavi prosedürü olarak yapılır, yani gece kalınmaz. Genel veya lokal anestezi kullanılır. Genel anestezi ile operasyon sırasında uyuyor olursunuz. Lokal anestezi ile sakinleşir ve burnunuz uyuşur, böylece rahatlar ve hiçbir şey hissetmezsiniz.
Eğer kapalı teknik kullanılıyorsa, sadece burun deliklerinin içinden kesiler açılır. Daha sonra daha hoş bir görünüm elde etmek için ihtiyaca göre burun kemiği, kıkırdak doku ya da burun ucu yeniden şekillendirilir.

Burun estetiği sonrası iyileşme süreci hastanın cerrahın tavsiyelerine uyumu, sigara ve alkol kullanımı, beslenme şekli ve sağlıklı yaşam kriterlerine bağlı olarak da değişiklik gösterse de gündelik yaşam kesintiye uğramaz. Genellikle iyileşme süresi kısadır. İlk birkaç hafta yürüyüş haricinde egzersiz yapılmamalı, grup sporlarından uzak durulmalıdır. Ayrıca deniz, havuz ve saunaya ilk bir ay girilmemelidir. Düzenli uyku ve istirahat iyileşme sürenizin hızlanmasına yardımcı olur.

Haberin Devamı

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları