Kullandığınız bazı doğal destekler sağlığınızı bozabilir

Günümüzde pek çok kişi kimyasal ve hazır tüketim ürünlerinden uzaklaşmaya başladı. Doğala dönerken aslında 2 önemli sorunun cevaplanması gerekmektedir.

Haberin Devamı

1. Kullandığım ürünler gerçekten güvenilir mi?
2. Bu ürünleri doğru ve güvenilir dozda kullanıyor muyum?

Bu iki sorunun cevabı maalesef çoğu kez evet olmuyor ve beraberinde bazı sağlık sorunlarını da getiriyor. Doğal/organik yazan her ürün gerçekten temiz ve gerekli denetimlerden geçmiş olmayabiliyor, bu nedenle kullandığınız ürünlere internet haberlerini takip ederek değil hekiminize danışıp alırken gerekli sertifikaları sorgulayarak kendinizi ve sağlığınıza gereken önemi gerçekten gösterebilirsiniz.
Diğer önemli konu ise kullandığımız bitkisel ürünlerin aslında belli dozlardan sonra yanlış ilaç kullanımı gibi sonuçlar doğurabileceği ve yediğimiz yiyecekler veya kullandığımız diğer ilaçlar ile etkileşebileceği gerçeğidir.

Pek çok kadın, özellikle çok masum gözüken uzun süreli ve fazla miktarda bitki çayı kullanımı ve güvenilirliği tartışmalı olan bitkisel kürler sonucunda başta adet düzensizlikleri olmak üzere pek çok nedenle kadın doğum uzmanına başvurabilmektedir. Adet kanamalarında artışlar, ara kanamalar, normalden daha uzun ve fazla miktarda süren adet döngüleri, lekelenme kanamaları ve bazı kistik oluşumlar bunların başında gelmektedir. Bu nedenle kullandığınız ürünlerin güvenilirliğini ve doğru kullanımını mutlaka uzmanlara danışınız. Özellikle kadın doğum alanında ve vücudunuzda fark ettiğiniz daha önce var olmayan bazı değişikliklerin sebebinin bu ürünler olabileceğini unutmayınız. Böyle bir belirti var ise öncelikle kullanımı bırakıp sonrasında hekiminize başvurunuz.

Haberin Devamı

Doğru şekilde kullanıldığında gerçekten etkili olduğuna inandığınız bitkisel destek ürünleri ve çaylarının kullanımına mutlaka doktorunuza danışarak başlayınız.

Bir başka önemli konu ise bu destek ürünlerinin nasıl tüketileceğidir. Bu destek ürünlerii kullanırken yanlış zamanda, aç veya tok kullanımına bağlı olarak ya da etkisini azaltabilecek başka bir ürün takviyesi nedeni ile bu ürünlerden elde edebileceğimiz efektif etkiyi sağlayamayabiliyoruz.

Unutmayınız ki kullandığımız pek çok ilaç bu ürünlerin belli dozlarda bir araya getirilmesi ile oluşturuluyor ve doğru ve güvenilir ürünler kullanılmadığında istenmeyen sonuçlara sebep olabiliyor.

Yazarın Tüm Yazıları