Kronik kasık ağrılarının teşhis ve tedavisi

Kadınlarımızın çoğu yaşadıkları ağrıları normalleştiriyor ve doktor kontrolüne gitmiyor. Maalesef sadece ülkemizde değil tüm dünyada bu bakış açısı mevcut. Oysaki çoğu zaman kronik kasık ağrılarımızın sebebini Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanına gidip muayene olarak bulabilir ve uzun süredir çektiğiniz ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Biz hekimler hastamızın öyküsünü ve şikâyetlerini tam olarak dinlediğimizde hastalığa dair ipuçlarına kavuşmaktayız. Ardından bunu takip eden muayene ve ultrasonografi ile de çoğunlukla tanıya gidip tedavi sürecine başlamaktayız.

Kronik kasık ağrılarının sebeplerinden biri de vajina ve pelvik bölgedeki kaslardaki kasılmalara bağlı olmaktadır. Hasta hikâyesinin ardından bu bölgedeki kasları muayene ettiğimizde ilgili ağrıya sebep olan kaslardaki gerilim çoğu kez hissedilmektedir.

Hastalar özellikle belli bir bölgede hissedilen ağrılı noktayı çok iyi tarif etmektedirler. Hastamıza bu bölgeyi rahatlatmak için çeşitli destek ürünler ve egzersizler önermekteyiz. Bu tedavi yeterli gelmediği durumlarda ise tetik nokta olarak tabir ettiğimiz noktalara lokal anestezik madde yaparak çoğu zaman tekrarına gerek kalmadan hastamızı tedavi etmiş, ıstırap verici ağrılarından kurtarmış oluyoruz. Tedavimizi nöral terapi tedavisi ile desteklediğimiz takdirde uzun vadeli tedavi ve iyilik hali sağlamış oluyoruz. Eş zamanlı manuel terapi (osteopati) methodu ile bu bölgedeki bağların ve kasların manuplasyonunu yaparak pelvik bölgedeki tüm bölümlerin bütünlüğü sağlanmış olur.

Haberin Devamı

Tetik noktalar bazı durumlarda kronik enfeksiyon tedavileri sonrasında kalıcı ağrıya sebep olabilmektedir. Ancak basit enjeksiyonlarla bu ağrılar tedavi edilebilmektedir.

Pelvik bölgede tetik noktası mevcut tüm hastalarımıza mutlaka bol su tüketmelerini ve doğru magnezyum desteği almalarını önermekteyiz.

Hastalarımıza bedenlerini daha iyi tanımalarını öğrettiğimiz için tekrarı halinde kendi tedavi sürecini başlatabiliyorlar.

Kadın doğum pratiğinde tedavinin en önemli basamağını hasta hekim uyumu oluşturmaktadır. Doğru hikaye ve işbirliği ile pek çok kronik süreç kısa sürede doğru medikal cerrahi ve tamamlayıcı tıp yöntemleri metodlarının birlikte kullanılması ile kısa sürede tedavi edilebilmektedir.

Yazarın Tüm Yazıları