Sümeyra Öztürk
Sümeyra Öztürk
Sümeyra Öztürk

Konuşma terapisi ile çocuklar korkularını yeniyor!

Çocukların çekinmeden ve daha kolay bir şekilde konuşabilmeleri için...

Haberin Devamı

Konuşma bozukluğu olan çocuklarda online konuşma terapisi özgüvenin artmasını sağlıyor. Konuşma ve dil bozuklukları çocuğun anlaşılmamasına sebep olabilir.

Konuşma terapisi ile çocuklar korkularını yeniyor

Konuşma terapisinin , çocuklardaki özgüveni ve iletişim kurma isteğini arttırdığını belirten Uzman Sümeyra Öztürk, “Dil ve konuşma bozuklukları çocuğunuzun kendine güvenini olumsuz yönde etkileyebilir. Küçük bir çocuğun 'arı' yerine 'ayı' demesi ya da duraksayarak konuşması sevimli gelebilir; ancak zaman geçtikçe bu durum, söylediklerinin çevredekiler tarafından anlaşılamamasına ve çocuğun iletişim kurmaktan kaçınmasına neden olabilir. Ayrıca, konuşma güçlükleri çocuğun okul başarısını etkileyebilir. Çocuk, öğretmeninin onu anlamak için mücadele ettiğini fark ettiğinde; öğrendiklerini ifade etmekte, istenileni yapmakta ve derse katılmakta isteksizlik duyabilir. Tüm bunlar, çocuğun gelişimi için gerekli olan aktivitelere katılmasına engel olabilmektedir.

Haberin Devamı

Konuşma bozukluklarında artık online konuşma terapisi başladı

Dil ve konuşma terapistliği gelişmekte olan bir alan olduğu için ,ülkemizde sınırlı sayıda konuşma terapisi uzmanı bulunuyor ve terapistlerin birçoğu da büyük şehirlerde çalışıyor. Yaşadıkları şehirlerde bu hizmeti alamayan kişiler ise kendilerine en yakın şehirlerdeki konuşma terapistlerine ulaşmak durumunda kalıyor. Bu durum, terapi için sık sık şehirlerarası yolculuk yapmaya neden olduğundan özellikle çocuklar için yorucu olabiliyor.

Konuşma terapisi ile çocuklar korkularını yeniyor

Online konuşma terapisi kolaylık sağlıyor

Online konuşma terapisi, zaman tasarrufu, erişim ve ulaşım kolaylığı sunar. Dil ve konuşma terapisinin sunduğu imkanlardan faydalanmak isteyen kişiler, birlikte çalışmak istedikleri konuşma terapistlerine herhangi bir ulaşım sıkıntısı çekmeden internet üzerinden kolayca ulaşabilirler. Konuşma terapistleri, internet üzerinden kişilerle yüz yüze, canlı bir şekilde tedavi hizmeti sunarlar. (ASHA) Amerikan Dil ve Konuşma-İşitme Derneği gibi uluslararası kurumlar tarafından yapılan araştırmaların online dil ve konuşma terapisinin başarısını kanıtladığını belirtiyor.

Haberin Devamı

Online konuşma terapisi çocukların korkularını yenmelerini sağlıyor

Yapılan araştırmalar, online konuşma terapisinin bazı çocuklarda ev ortamında kendilerini daha rahat hissetmelerini sağladığı için daha faydalı olduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca, tatil ya da hastalık gibi terapiye gelememe sorunlarını da ortadan kaldırdığı için terapinin düzenliliğini sağlıyor. Eğitimde ve oyunda teknolojiden faydalanan çocuklar için konuşma terapisini internet üzerinden canlı olarak almak, çok daha fazla motive olmalarını sağlıyor. Alanında uzman konuşma ve dil terapistleri ile birlikte yüz yüze interaktif etkinliklere katılmak çocukların korkularını yendiği için terapiye odaklanmalarını olumlu yönde etkilyor.

Konuşma terapisi ile çocuklar korkularını yeniyor

Online konuşma terapisi nasıl uygulanır?

Online konuşma terapisinde telekomünikasyon teknolojisinden faydalanılır. Web kameraları, kulaklık ve mikrofon aracılığıyla gerçek zamanlı olarak online terapi ortamı sunulur. Bu terapiden yalnızca çocuklar değil, yetişkin danışanlarımız da kolaylıkla faydalanabiliyor. Özellikle afazili danışanlarımızın bir kısmı sağlık sorunları nedeniyle aynı şehirde dahi olsa kliniğe ulaşımda güçlük çekebiliyorlar. Online terapi, bu danışanlarımızın evlerinden rahatlıkla tedavi desteği alarak konuşmalarını geliştirebilmelerini sağlıyor. Kısacası, artık internet bağlantısı olan herkes, dünyanın her yerinden istediği dil ve konuşma terapisti ile bağlantı kurarak rahatlıkla terapi görebilir.