Konja bitkisinin faydaları nelerdir?

Her geçen gün market raflarımıza veya internete zayıflamaya yardımcı veya sağlığa faydalı adı altında bir çok ürün ortaya çıkıyor. En son popüler olan ürünümüz ise konja bitkisi. Konja bitkisi Japonlara özgü lifden zengin bir bitkidir. Özellikle Doğu Asya ülkelerinde yetiştirilen ve yüzyıllardır kullanılan bir bitkidir. Patatese benzeyen bir yapısı vardır. Glucomannan isimli diyet lifinden zengindir.

Haberin Devamı

Konja bitkisinin faydaları nelerdir

KONJA BİTKİSİNİN FAYDALARI NELERDİR?

1. Sindirimi kolaylaştırır. Konja suda çözünebilir lifler içerir bu sebeple sindirimi hızlandırır. Kabızlık ve hemoroide de iyi gelmektedir.

2. İçeriğindeki lif zenginliği ile kan şekerini kontrol altına alır ve diyabete karşı koruyucudur.

3. Diğer önemli özelliği minerallerin emilimini hızlandırmasıdır. Bir çok mineral bazı besinlerle etkileşime girer ve emilimi zorlaşır. Konja bitkisi bu özelliği ile minerallerden maksimum seviyede faydalanmaya yardımcıdır.

4. Ağız sağlığına yardımcıdır. Diş çürüklerine ve bakterilere karşı savaşır. Antibakteriyel ve antioksidant özelliği ile bağışıklığı düzenleyici ve hastalıklara karşı koruyucu etkisi vardır.

5. Metabolizmayı hızlandırıcı bir özelliği vardır. Ayrıca konja; düşük kalori ve düşük karbonhidart içeren bir besindir. Bu özelliği ile kilo vermeye yardımcıdır.

6. Antiimflamatuar özellik göstermektedir. Kemik sağlığı ve eklem rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.

7- Göz sağlığına iyi gelmektedir.

8. Konja bitkisi özellikle cilt sağlığı ve temizliğinde kullanılmaktadır. Konja bitkisi içeren süngerler yüz temizleme ve cilt temiziliğinde kullanılarak akne oluşumu ve kırışıklıkları önlemede etkilidir.

Şu an en çok yararlanılan kozmetik sektörüdür. Cilt sağlığında etkisi ispatlanmıştır. Piyasada çıkan konja zayıflama çayı veya zayıflama tozu gibi ürünlerin kullanımına dikkat edilmelidir

Yazarın Tüm Yazıları