Yasemin Hizarcı
Yasemin Hizarcı
Yasemin Hizarcı

Kök hücre tedavisi ile gençleşme!

En etkili yöntemlerden biri olan kök hücre (PRP) ağrılı bir işlem mi?

Haberin Devamı

Kanımızın 3 şekilli elemanından bir tanesi olan trombositler, sadece pıhtılaşmada değil ayrıca doku onarımında da önemli görevleri olan elemanlardır. Trombositler, onarıcı madde ve büyüme faktörleri ile doludur. Dokunun herhangi bir yerinde yaralanma oluşursa hemen oraya giderler ve büyüme faktörleri gibi iyileştirici maddeleri salgılarlar. Bu salgılar kök hücrelerin o bölgeye yönelmesini sağlar. İşlem sonucu o doku bölgesinde onarım hızla başlar. Kök hücre (PRP) tedavisi de trombositlerin bu özelliğini kullanarak yapılan bir tedavidir.

KÖK HÜCRE TEDAVİSİ (PRP) NASIL YAPILIR?

PRP için trombositlerin zengin plazmayı elde etmesi için özel türler içine 8-10 ml. kan alınarak ve farklı yoğunluktaki parçacıkların birbirinden ayrılması sağlanarak yoğun trombosit içeren serum elde edilir. Bu serum gençleşmek veya onarmak istenilen alana mezoterapi tekniği ile cilt altına enjekte edilir. Bu otolog bir uygulamadır, yani hastanın kendi kanı alınarak yine kendine verilir. Onun için herhangi bir bulaşıcı hastalık veya alerji gibi istenmeyen bir yan etkisi yoktur. Güvenli bir uygulamadır. Tüpler steril ve kapalıdır. Alınan kan miktarı yapılacak işlem tipine göre 1-2 tüp kadardır. Yoğunlaşmış olarak verilen trombositler hedef uygulama alanında çok daha fazla etkili olur.

Haberin Devamı

Kök hücre tedavisi ile gençleşme

KÖK HÜCRE TEDAVİSİ (PRP) HANGİ AMAÇLAR İÇİN UYGULANIR?

1. ESTETİK UYGULAMALAR – ANTI AGING CİLT UYGULAMALARI

  • Sarkma
  • Leke
  • Kırışıklık
  • Akne izleri (Sivilce İzleri): Özellikle altın iğne uygulamaları ile uygulandığında çok etkilidir.
  • Cilt çatlakları
  • Saç dökülmeleri

2. ORTOPEDİK RAHATSIZLIKLAR

Eklem, tendon problemleri
Menisküs yırtıkları
Kronik bel ağrıları
Omuz ve Dizde Kireçlenme

3. SPORCU YARALANMALARI

Tendon Yırtıkları
Tendinitler

4. YARA İYİLEŞMESİ İÇİN SÜRECİ HIZLANDIRMAK

KÖK HÜCRE TEDAVİSİ KİMLERE UYGULANMAZ?

  • Trombosit sayısı düşük olanlar
  • Kanser hastaları
  • Hamileler
  • Otoimmun hastalığı olanlara uygulanması önerilmez.

Kök hücre tedavisi ile gençleşme

İŞLEM AĞRILI MIDIR?

Kök hücre (PRP) işleminin herhangi bir ağrısı yoktur. İşlem öncesinde anestezik krem uygulandığı için herhangi bir ağrı duyulmaz. Zaten derinin 1- 1,5 mm’sine mezoterapi yöntemiyle enjekte edilir.

KAÇ SEANS SÜRER?

Kişinin yaş, uygulama bölgesi sorunun derecesiyle ilgili olarak 2-4 hafta arayla 3 ila 6 seans olabilir Uygulamadan hemen sonra cilde anında etkisi gözlemlenebilir. Cilt, parlak ve canlı bir görünüm kazanır. Daha sonrasında bu ilk günlerdeki görünüm biraz azalsa da 3 seans sonrası tekrar aynı canlı, parlak, sıkı bir cilt görünümü oluşur. 3 uygulama sonrası 6 ay- 1 yıl arayla tekrarlanması kalıcı etkinin sürmesine yardımcı olur. İşlem sonrası oluşan kızarıklıklar hafif derecededir. Sosyal hayatta engel oluşturacak bir görüntü ile karşılaşılmaz.

CİLT GENÇLEŞTİRME YÖNTEMLERİ NELERDİR?