Onul Üner
Onul Üner
Onul Üner

Kısa sürede hayalinizdeki gülüşe kavuşun

Diş tedavinizi yıllarca ertelediyseniz üzülmeyin!

Haberin Devamı

Güzel bir gülümsemenin anahtarı olan düzgün sıralanmış dişler, diş teli tedavisi veya üst ön dişlere yapılan kaplamalar sayesinde elde edilebilmektedir. Diş telleri, yamuk olan ve doğru yerinde bulunmayan dişleri hareket ettirerek düzeltir. Kaplamalar ise kesilerek küçültülen dişlerin üzerine yapılmaktadır.

Kısa sürede hayalinizdeki gülüşe kavuşun

DİŞ TELLERİ İYİ BAKILDIĞINDA ÖMÜR BOYU KULLANILIYOR

Kaplamalar, metal üzeri porselen, kompozit, zirkonyum gibi çeşitli materyallerden oluşur. Kaplamalar birkaç haftada uygulanabilirken, diş telleriyle tedavi, bundan daha uzun bir zaman almaktadır. Hemen sonuç elde etme, diş eksikliği veya dişlerde şekil ve renk bozukluğu gibi durumlarda kaplamalar uygulanmaktadır. Kaplamalar, sonrasında çok iyi bakım gerektirmekte ve yapılan materyale göre değişmekle beraber genelde 8-15 yıllık bir süre sonunda yenilenmeyi gerektirebilir. Diş tellerinin avantajı ise düzgün ve sıralı hale getirilmiş olan doğal dişlerin iyi bir bakımla ömür boyu kullanılabilmesidir. Günümüzde, kaplamalarda kullanılan zirkonyum gibi estetik ve biyo uyumlu malzemeler bulunmakla birlikte, hiçbir yapay malzeme doğal dişlerin yerini tutmamaktadır.

Haberin Devamı

Kısa sürede hayalinizdeki gülüşe kavuşun

KISA SÜREDE DİŞ TELİ TEDAVİSİ: FASTBRACES

Diş telleri tedavisinde, çapraşıklık bulunan dişleri düzeltmek amacıyla çeşitli teknikler uygulanır. Klasik sistemlerde tedavi süresi, 1.5 ile 3 yıl arasında değişebilmektedir. Fastbraces tekniğinde ise 5 ila 12 ay arasında düzgün dişler elde edilebilmektedir. Hızlı diş telleri Fastbraces, çeşitli nedenlerle çok uzun süre diş telleri takmak istemeyen ve bu yüzden tedaviyi yıllarca ertelemiş bireyler için çok uygundur. Aynı zamanda konforlu ve minimum ağrı, sızlama hissedildiğinden dolayı çocuklarda da çok etkin bir seçenek olmaktadır.

Gülümseme estetiği için bir ortodonti uzmanına başvurarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.