Neriman İnanç
Neriman İnanç
Neriman İnanç

Kilo vermek için günde 2 bardak süt!

Ramazan ayında ve bayramda alınan kilolar nasıl verilir?

Haberin Devamı

Ramazan ayında günlük beslenme düzeninin değişmesi ile birlikte kilo sorunları yaşanıyor. Prof. Dr. Neriman İnanç, düzenli olarak günde 2 bardak süt içmenin kilo verilmesine yardımcı olduğunu belirtti.

Süt şekerinin vücudun açlık hissiyatını bastırdığını ifade eden uzmanlar, her sabah ve akşam içilecek birer bardak sütün ramazanda alınan kilolardan kurtulmaya yardımcı olacağını belirtti.

Prof. Dr. Neriman İnanç, ramazan ayında değişen beslenme düzenine uyum sağlama sürecinde vücudun yağ tutabileceğine değindi. İnanç, “Ramazan ayında alışılan uzun süreli açlık, bazal metabolik hızda yavaşlamaya neden oluyor. Bir ay sonra vücut dengesi yeniden değişiyor ve bu dönemde kilo alımları meydana geliyor. Ayrıca bayramda tüketilen gıdalar ile birlikte sindirim sisteminin dengesini düzenlemek iyice zorlaşıyor ve kişi kilo almaya devam ediyor” dedi.

Haberin Devamı

Düzensiz ve sağlıksız beslenme sorunlarının kilo alımıyla başladığını ve obezite hastalığı ile son bulduğunu dile getiren İnanç, düzenli olarak tüketilen sütün, kişiyi fazla kilolardan uzak tutabileceğine dikkat çekti. Süt şekerinin acıkma süresini uzattığına değinen İnanç, ramazan ayında alınan kilolardan kurtulmak için sabah ve akşam birer bardak süt içilmesi gerektiğinin altını çizdi.

İnanç sözlerine şöyle devam etti; “Protein içeriği yüksek olan besinler midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktirir. Her sabah düzenli olarak içilen süt ayrıca, içeriğindeki şeker sayesinde kan şekerini dengeleyerek, gün içinde tokluk hissi sağlayacak, çok ve ağır gıda tüketme eğilimini de azaltacaktır.” Ayrıca akşam yemeklerinden sonra bir bardak süt tüketerek gece acıkmaya engel olunabileceğini vurgulayan İnanç, ramazanda ve bayramda alınan kilolardan dengeli beslenme ve günde iki bardak süt içerek kurtulmanın mümkün olabileceğini kaydetti.