GeriSağlık Kilo verme sürecinde beslenme düzeni nasıl olmalı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kilo verme sürecinde beslenme düzeni nasıl olmalı?

Kilo verme sürecinde beslenme düzeni nasıl olmalı?

İşte daha kolay kilo vermenizi sağlayacak öneriler...

Kilo verme sürecinde kişilerin ne yediği ne kadar yediği ve ne düzende yediği son derece önemlidir. Sadece doğru yemek yemek değildir önemli olan yiyecekleri doğru miktarda ve doğru zamanlarda tüketmek de önemlidir. Doğru miktar ise kişiden kişiye göre değişmektedir.

KİLO VERME SÜRECİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR

Sık sık az az beslenin. Öğün aralığınız en az iki en fazla 4 saat olmalıdır. Yapacağınız bu ara öğünler metabolizma hızınızı hızlandıracak, kan şekerinizi dengeleyecek ve daha kolay kilo vermenizi sağlarken öğünlerde fazla yemek yemenizi engelleyecektir.

Kilo verme sürecinde beslenme düzeni nasıl olmalı

Bir öğünde sebze öğünü tüketirken diğer öğünde mutlaka protein kaynakları olan et / tavuk / balık tercih edin. Sebze öğününüzün yanında yoğurt / ayran / cacık gibi protein kaynaklarına yer verin ancak demir emiliminizi düşürmemesi açısından et öğününün yanında bunları tüketmeyin.

ARA ÖĞÜNLERDE NE TÜKETİLMELİ?

İkindi öğünü ara öğünler arasında en önemli olanıdır. Aksam yemeğini fazla tüketmemek, iş verimini düşürmemek amaçlı ikindi öğünü zengin olmalıdır. Kalori öğünü diğer ara öğünlere göre yüksek olmalı hem karbonhidrat hem protein içeren bir öğün olmalıdır. Örneğin tost, yarım simit ayran, veya meyve yoğurt ideal bir ikindi ara öğünü olacaktır.

YATMADAN ÖNCE NE YENMELİ?

Gece ara öğünü yatmadan iki saat önce tüketilmelidir. Yatmadan iki saat önce süt veya yoğurt veya meyve yeterli olacaktır.

[webtv=100919]

Uzm. Dyt. Çağatay Demir 

False