GeriSağlık Psikoloji kilo vermeyi nasıl etkiler?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Psikoloji kilo vermeyi nasıl etkiler?

Psikoloji kilo vermeyi nasıl etkiler?

Kilo verme sürecindeki ruh haliniz, sonucu doğrudan etkiler!

Kilo verme sürecindeki ruh haliniz, sonucu doğrudan etkileyen en önemli faktörlerden bir tanesidir. Doğru bir ruh hali size zafere taşıyan en önemli kuraldır. Kilo vermek için çok uygun bir aday olabilirsiniz, metabolizması hızlı, yaşı genç, spor yapan biri olabilirsiniz, ama doğru bir ruh halinde değilseniz, genellikle durum hep hüsranla sonuçlanacaktır. Ya da tam tersine kilo vermek için uygun bir aday olmayabilirseniz, metabolizma hızınız yavaş olabilir, kullandığınız ilaçlar kilo verme sürecinizi olumsuz etkileyebilir, yaşınız ilerlemiş, spor yapmayan biri olabilirsiniz ancak doğru bir ruh hali sizi istediğiniz sonuca ulaştıracaktır.

Psikoloji kilo vermeyi nasıl etkiler

GERÇEKÇİ HEDEFLER BELİRLEYİN

Hedefiniz gerçeği yansıtmıyorsa o hedefe ulaşmak neredeyse imkansız olacaktır. Yapılan en büyük hatalardan birisi alınan kiloların hızlıca verilmesidir. Ancak unutmamak gerekir ki bu kiloyu bir günde almadınız vermeniz de bir günde olmayacaktır.

SAĞLIKLI BESLENME BİÇİMİ

Kilo vermek bir süreç değildir aslında sağlıklı beslenme biçimidir. Bu süreci devam ettirmezseniz kilolarınızı geri almanız kaçınılmazdır. O yüzden bu duruma bir süreç değil devamlılık olarak bakın. Tabi ki her gününüzün mükemmel olması beklenemez. Kaçamak yapılan günler tabi ki olacaktır. Ancak o günden sonra eski beslenme düzenine dönmemeniz o günü telafi etmek için ertesi gün dikkat etmeniz önemlidir.

Kilo verme süresinde başka insanların sizi motive etmek için söylediği sözleri not alın. Kilo verme sürecinde ne kadar yol aldığınız sizin devam ettirmeniz için son derece önemlidir.

[webtv=100918]

Beslenme ve Diyet Uzmanı Uzm. Dyt. Çağatay Demir

False