Kilo verdiren yaz meyveleri

Bu meyveler hem kilo verdiriyor hem de selülit oluşumunu engelliyor!

Haberin Devamı


Kilo verdiren yaz meyveleri

Erik: C ve A vitamini, potasyum ve lif açısından iyi bir kaynaktır. Yüksek antioksidan kapasitesine sahip olan erik aynı zamanda detoks özelliğe sahiptir. Hazmı ve sindirimi kolaylaştırır, kabızlık için faydalıdır. Kilo vermeye yardımcı önemli bir ara öğün alternatifidir.

8 adet küçük boy yeşil erik 47 kalori; 6 adet mürdüm eriği 75 kalori; 3 adet orta boy kırmızı erik 66 kalori içermektedir.

FİT VE SIKI BİR VÜCUT İÇİN YEŞİL ERİK (TIKLAYIN)


Kilo verdiren yaz meyveleri

Kiraz ve vişne: Her ikisi de düşük glisemik indeksli meyvelerdir. Bu özellikleri kana daha geç karışmalarını sağlar ve kilo vermeye yardımcı olurlar. İdrar söktürücü özellikleri vardır. İçerdikleri antosiyanin sayesinde ağrılara karşı etkilidir. Araştırmacıların yaptıkları inceleme sonucu 20 adet kiraz bir aspirinle eşdeğer olup, içinde bulunan antosiyanin maddesi E ve C vitaminlere benzer antioksidan etki yapmaktadır.

18 adet kiraz 70 kalori, 12 adet vişne 58 kaloridir.

KİRAZ ASPRİNDEN 10 KAT DAHA ETKİLİ (TIKLAYIN)


 Kilo verdiren yaz meyveleri 

Karpuz: Vitamin ve mineral açısından zengin, antioksidan kapasitesi yüksek bir meyvedir. Özellikle potasyum ve magnezyum açısından zengindir. Ayrıca C ve A vitamininden zengin karpuz, kansere karşı koruyucudur. Bağırsak hareketlerini düzenleyerek kabızlığı önler. Bol su içeriği ile selülitin baş düşmanlarındandır ancak karpuzun tüketim miktarlarına dikkat edilmelidir.

3 ince dilim karpuz (250gr) 65 kaloridir. 1 porsiyon meyveye eşdeğerdir.

YAZIN VAZGEÇİLMEZİ KARPUZUN YARARLARI (TIKLAYIN)


 Kilo verdiren yaz meyveleri 

Mango: Ortalama büyüklükteki bir mango, neredeyse günlük önerilen C vitamini miktarının tamamını içerir. Bu özelliği ile yağ yakımına yardımcı en değerli yaz meyvesidir. Ayrıca hafızayı güçlendirir. A, C ve E vitamini ve demirden zengindir.

100 gr mango 53 kaloridir.


 Kilo verdiren yaz meyveleri 

Böğürtlen: Sadece böğürtlen değil ‘berry’ grubu yiyeceklerin neredeyse tamamı kilo vermeye yardımcıdır. Bu listeye karadut, ahududu gibi meyveler alınabilir. 8-10 adet böğürtlen (100 gr) 58 kaloridir. Kalsiyum, demir, B1, B2 ve C vitamini yönünden zengindir. İyi bir ara öğün alternatifi olan bu meyve ayrıca selülit engelleyicidir.


 Kilo verdiren yaz meyveleri 

Kayısı: Kayısı; lif içeriği ve bol mineral içeriği ile kilo vermeye yardımcıdır. Aynı zamanda selülitin engellenmesinde etkilidir. 4 adet kayısı (100gr) 51 kalori içerir. İyi bir beta karoten ve likopen kaynağı olan kayısı ayrıca kansere karşı koruyucudur. Yüksek posa içeriği ile kabızlığın en büyük savaşçısıdır.


 Kilo verdiren yaz meyveleri 

Frambuaz: İyi bir ara öğün alternatifidir. 1 küçük kâse frambuaz (100gr) 64 kalori içerir. Bütün kırmızı meyveler açlık bastırıcı harika lif kaynaklarıdır. Bu yönüyle kırmızı meyvelerin içerisinde en fazla lif frambuazda bulunur. Hem kalorisinin düşük olması hem de lif açısından zengin olması selülit engelleyici özellik taşımaktadır.

EVDE SEBZE VE MEYVE DONDURMANIN PÜF NOKTALARI (TIKLAYIN)


Kilo verdiren yaz meyveleri

Şeftali: Sindirimi kolaylaştırması ile metabolizmayı hızlandırıcı etkisi büyüktür. Böbreklerin ve safra kesesinin düzenli çalışmasını sağlar.Çok iyi idrar söktürür. C, A ve B3 vitamini ile potasyum ve folik asit açısından zengindir. 1 küçük boy şeftali (100gr) 38 kaloridir. 

Bu bilgilerin ışığında yaz aylarına yatırım yapmanın tam zamanı! Buzdolabınızı yaz meyveleri ile donatmaya başlayın.

Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy

Yazarın Tüm Yazıları