GeriSağlık Kilo verdiren diyet türleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kilo verdiren diyet türleri

Kilo verdiren diyet türleri

Popüler diyetler ve zayıflama yöntemleri

Diyet türleri arasından son yıllarda kabul görmüş popüler zayıflama yöntemleri birçok kişi tarafından uygulanıyor. Özellikle yaz aylarında tercih edilen ve kısa sürede zayıflama sağlayan bu diyet türlerine oldukça talep var. Biz de sizin için bu diyet türlerini bir araya getirdik. Uygulamadan önce doktorunuza mutlaka danışmanızı öneririz.


İŞTE KİLO VERDİREN DİYET TÜRLERİ

Kilo verdiren diyet türleri

DUKAN DİYETİ

Dukan diyetinin temeli düşük karbonhidrat tüketimine dayanıyor. Atak, seyir, güçlendirme, koruma olmak üzere 4 evreden oluşan diyeti uygularken ilk iki günde yorgunluk ve halsizlik hissi oluşabiliyor. Protein ağırlıklı bir beslenme programı olan Dukan diyeti ile kilo verme hızı artıyor fakat uzun vadede vücutta yaratabileceği sıkıntılar tam olarak bilinmiyor.

DUKAN DİYETİ HAKKINDA TÜM MERAK EDİLENLER


 

Kilo verdiren diyet türleri
 

KARATAY DİYETİ

Son zamanların en çok tartışılan diyet türlerinden olan Karatay diyeti, düşük glisemik indeksli besinlerin tüketilmesi esasına dayanıyor. Karatay diyetinde köy tavuğu, balık ve sebze tüketilmesi öneriliyor. Birçok diyette yasak olan kuruyemiş, kırmızı et, pastırma, yumurta, turşu ve kuru fasulye ise bu diyette serbest. Ayçiçek ve mısırözü yağlarının yerini ise diyette tereyağı ve zeytinyağı alıyor.

Meyvenin günde bir porsiyon verildiği diyette; makarna, mısır, hamur işi ve şeker gibi besinler yasak.

TÜM DETAYLARIYLA KARATAY DİYETİ


 

Kilo verdiren diyet türleri
 

İSVEÇ DİYETİ

Kilo verdiren diyet türlerinden çok düşük kalorili ve protein ağırlıklı olan İsveç diyeti, 6 ila 13 gün arasında uygulanıyor ve 3 ayda bir tekrarlanması gerekiyor. Bu programda amaç kişiye az kalori aldırıp proteinin metabolizma hızlandırıcı etkisinden faydalanmaktır. Fakat kahvaltıda sadece tek şekerli kahve içilmesini öneren bu diyet birçok uzman tarafından sağlıklı bulunmuyor.

İSVEÇ DİYETİ NASIL YAPILIR?


 

Kilo verdiren diyet türleri
 

SOUTH BEACH DİYETİ

Popüler diyet türleri arasında yer alan South Beach diyetinde 3 ana ve 2 ara öğün bulunuyor. Diyetin ilk 15 günlük sürecinde; bol bol yağsız proteinler, sebzeler, fındıklar, az-yağlı peynirler, yumurtalar ve az-yağlı süt tüketilmesi gerekiyor.

İlk iki haftalık süreçte her çeşit meyvenin yasak olduğu diyette; ciğer, kaburga, yağlı etler, kanat ve but, krem peynir, pancar, havuç, mısır, patates, yer elması, ekmek, pilav, makarna, yoğurt ve süt de dahil tüm süt ürünleri yasak.

1 AYDA 12 KİLO VERDİREN DİYET


 

Kilo verdiren diyet türleri
 

AKDENİZ DİYETİ

En çok uygulanan diyet türlerinden Akdeniz diyetinde mevsiminde taze meyve - sebze, beyaz et, zeytinyağı ve özellikle balık ağırlıklı beslenme esastır. Daha sağlıklı, doğal ve işlenmemiş besinlerin tüketildiği bir diyet türüdür.

AKDENİZ DİYETİ FAYDALI MIDIR? 

False