Sinan Akkurt
Sinan Akkurt
Sinan Akkurt

Kereviz hücre hasarını onarıyor

Hem besleyici, hem düşük kalorili, hem de ekonomik olan kereviz; enfeksiyon, sindirim zorlukları, tansiyon, artrit, gut ve kas krampları ile mücadelede etkin yardımcı içeriğe sahip. Dr. Sinan Akkurt, ayrıca kanser, yaşa bağlı görme kaybı, kalp hastalıkları ve kalp krizi gibi risklere karşı da koruyucu olduğunu açıkladı. Yaygın bir durum olan, sürekli yorgunluk, sinirlilik, kas krampları/seğirmeleri, uyku ve kalp ritmi bozuklukları şeklinde kendini gösterebilen magnezyum eksikliği ile mücadelede de kerevizin önemli bir yardımcı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

KEREVİZ PEK ÇOK HASTALIĞA KARŞI KORUYUCUDUR

En sağlıklı sebzelerden biri olan kereviz, rafine ve işleme tabi tutulmuş besinlerin vücudumuzda yarattığı hasarı onarıcı, pek çok hastalığa karşı koruyucu ve tedaviyi destekleyici özelliklere sahip. Kerevizin özellikle sindirim sistemine ve kardiyovasküler sisteme yardımcı özellikte, inflamasyonu düşürücü, kan basıncını dengeleyici, kanser riskini azaltıcı ve yaşla birlikte ilerleyen görme kaybına karşı koruyucudur.

Kereviz hücre hasarını onarıyor

Kereviz yemeğini sevmeyenler salata, çorba, buharda pişmiş şekilde ya da suyunu sıkıp içerek tüketebilir, kereviz yaprakları ayrıca ev yapımı turşularda kullanılabilir. Aynı zamanda alerjik bir bünyesi olmayanlar için hafta en az iki kez kerevizin menüye dahil edilmesini önerdi.

APİGENİN MOLEKÜLÜ İLE ŞİFA OLUYOR

Kereviz apigenin adlı bir molekül içeriyor. Apigeninden zengin bir diyet, inflamasyonu azaltıyor ve bağışıklık sistemine destek sağlıyor. Kereviz ayrıca luteolin adlı bir flavnoid içeriyor. Bu bileşen, anti-kanserojen özelliğinin yanı sıra kanser tedavisinde kullanılan kimyasallara karşı koruyucu etki de sağlıyor. Apigenin molekülün ayrıca nöron hücrelerin gelişmesi ve uyarılmasını artırır, böylelikle öğrenme ve hafıza güçlüğünde de destek olur. Kanda yağ molekülleri arttığında oluşan hiperlipidemi durumunun ilk aşamada bir semptom göstermese de ileriki aşamalarda kalp hastalıkları ve kalp krizi riskini arttırır.