Kavga etmeyi beklemeden evlilik terapisi alın

Çift birbirini anlamakta zorlanıyorsa, sorunlarını konuşarak çözemiyorlarsa ve çoğunlukla eski dosyalar açılıyorsa, biz alanında geçirilen süre yok denecek kadar azaldıysa, sorunları ikili çözemiyorlarsa, uzman görüşü ve desteği almak için evlilik/aile terapisine başvurmak, ilişkilerini destekleyici olacaktır.

Haberin Devamı

EVLİLİK TERAPİSİNE GİTMENİN VAKTİ GELDİĞİNİ NASIL ANLARIZ? EVLİLİK TERAPİSİ EVLİLİKLERE DOKUNAN SİHİRLİ BİR DEĞNEK Mİ?

Evlilik terapisine, sihirli değnekten çok evlilik alanına ait konuları derleyen, toparlayan, düzenleyen tarafsız, uzman bir elin dokunuşu diyebiliriz. Evliliklerde küçük gibi görünen konular bile bazen o kadar sorun çıkarır ki. Bu alanlar toparlandığında ilişkiler nefes alır. Yeni davranış ve alışkanlıklar kazandırıldığında, ailenin ortak değerleri ve prensipleri çalışıldığında, yeni bir iletişim dili kazanıldığında evdeki herkes daha sağlıklı nefes alır.

ÇOCUK İÇİN DOĞRU ZAMANA BİRLİKTE KARAR VERİN

ÇOCUK İÇİN EN DOĞRU ZAMANA NASIL KARAR VERİLİR?

Dünyaya ve aileye bir bebek getirme kararı çiftin verdiği en önemli karardır. Bu karar, karı kocalık kimliğine ek olarak anne babalık kimliğini de doğurur. Anne babalık ömürlük bir kontrattır ve eşler ayrılsa bile bu kontrat devam eder. Çoğu zaman çiftler bebekleri olmasını içgüdüsel, öğrenilmiş ve farkındalıkları düşük olarak sadece isteyerek karar verirler.

Çocuk dünyaya getirmek için doğru zaman var mıdır? Evet vardır. Evlilik evrelerden oluşur. Çoğunlukla evliliğin ilk iki yılı çocuksuz evredir. Bu evrenin sağlıklı geçilmesi önemlidir. Bu evrede çiftin ‘biz’ alanlarını oluşturup sağlamlaştırmaları önerilir. Bu süreçten sonra bebek düşünmek daha gerçekçi olur. Çünkü bebekli evre evliliğin bir sonraki evresidir ve kendine has güzellikleri ile birlikte sorunları da beraberinde getirir. Güçlü ve birbirine bağlı bir ilişkinin çocuklu evreye adaptasyonu daha rahat olur.

YA EŞLERDEN BİRİ ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İSTERKEN DİĞERİ BU DÜŞÜNCEYE SICAK BAKMIYORSA…

Eşlerden biri çocuk istemiyorsa, kaygıları ya da şüphesi varsa konuya hassasiyet gösterilmeli, kararını sağlıklı vermesi için desteklenmelidir. Gerekirse psikolojik destek alınmalıdır. Çünkü çocuk kararı hayattaki en önemli kararlardandır ve karar baskı ya da verilmemelidir. Çiftlerden biri çocuk istemiyorsa veya yapmama kararı verirse karara saygı duyulmalı ancak diğer kişi anne/baba olmak istiyorsa ona da saygı duyularak gerekiyorsa evlilik sonlandırılmalıdır.

KAYNAK: MUTLU AİLELERİN 101 SIRRI KİTABI/ HÜRRİYET KİTAP

  Kavga etmeyi beklemeden evlilik terapisi alın

Yazarın Tüm Yazıları