Karın germe işlemi kimlere uygulanır?

Düz bir karın yapısına sahip olmak, giydiğimiz kıyafetlerin üzerimizde güzel durması isteği ve sağlıklı görünmek hepimizin hayali… Ancak spor ve diyetle bu görünüme kavuşmak her zaman mümkün olmuyor. Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Osman Tan, karın germe operasyonu hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

Karındaki sarkmalara genellikle karın kaslarında gevşeklik, ciltte çatlaklar, renk değişiklikleri, terlemeye bağlı koku oluşması hatta mantar enfeksiyonları eşlik eder. Bu durum sadece görüntü olarak değil psikolojik olarak da kişilerin yaşam kalitesini olumsuz etkiler. Sınırlı miktardaki hastaların tedavisinde cerrahi dışı yöntemler ile çözüm bulmaya çalışılsa da bu ileri derecedeki deformasyonların tedavisinde tek seçenek cerrahi yöntemlerdir.

KİMLER KARIN GERME YAPTIRABİLİR?

Kilolu kişilere karın germe ameliyat kesinlikle önerilmez, fakat doktorlara “Karın yağlarımı aldırmak istiyorum” şeklinde başvuru yapan hasta sayısı oldukça fazladır. Karın germe ameliyatı kilo kontrolünü sağlamış ancak ciltte toparlanma problemi yaşayan kişilere yapılır. Karın germe ameliyatı genel anestezi altında gerçekleştirilen ve ortalama 2 saat süren bir operasyondur. Hastaların eğer sigara kullanımı hikayesi varsa ameliyattan en az 6 hafta önce sigarayı bırakmış olmaları gerekir. Sigara içen kişilere, karın germe ameliyatı, olası yara iyileşme, kan pıhtılaşması problemleri nedeniyle yapılamaz. Ayrıca kan sulandırıcı kullanımı ve kan pıhtılaşmasına neden olan hastalık varlığı sorgulanmalıdır. Eğer hastada ameliyat olmasına engel bir durum yoksa operasyon öncesi yapılan planlamaya uygun cerrahi kesiler gerçekleştirilir ve sarkık olan bölge uzaklaştırılır.

Haberin Devamı

UYGUN TEKNİK KULLANILIRSA AĞRI SIZI YOK

Bölgesel yağ birikimleri için liposuction yapılırken gevşek karın kasları da aynı ameliyat sırasında onarılır. Ameliyat sonrasında bacaklara varis çorabı giydirilerek damar içi pıhtılaşma ihtimalinden uzaklaşmak gerekir. Hastanın ameliyat sonrasında olabildiğince erken mobilize olması istenir, bu da ağrısız bir cerrahi gerçekleştirmekle mümkün olacaktır. Karın germe uygun teknikler ile yapıldığında neredeyse ağrısız ve gündelik hayata kısa sürede dönülebilen bir ameliyattır. Ameliyat izleri 6. ay sonunda neredeyse görülmeyecek kadar silikleşir ve bu izler bikini çizgisinin altında kaldığı için dışarıdan görülemez. Siz de yaşam kalitenizi olumsuz etkileyen bu durumdan şikayetçiyseniz çözüm için plastik cerrahınızdan randevunuzu alabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları