GeriSağlık Karatay diyetinin sırları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karatay diyetinin sırları

Karatay diyetinin sırları

Karatay diyeti hakkında tüm beslenme önerileri!

Yoğurt ve tereyağ gibi besinlerin evde yapılması gerektiğini söyleyen Karatay'a göre, günde sadece 2 öğün beslenmek gerekmekte. Yaş ilerlemesiyle egzersizlere daha çok ağırlık verilmesi gerekiyor.


KATKISIZ YAĞLARI TÜKETİN

Karatay diyetinin sırları

Doğal olan tüm besinler tüketilmelidir. Trabzon, Urfa veya Malatya gibi yörelerimizin tereyağı tüketilebilir ve hatta tereyağı gibi yoğurdu da evde yapabilirsiniz. Zeytin dahi evde yapılabilir.Trans yağlar zararlıdır, kızartmalarla meydana gelmiş yağlardır. İşlenmiş her gıdanın trans yağı kanserojendir. Şekere ve trans yağlara dikkat etmelidir. Tereyağı ve zeytinyağı dışında tüm yağlar ısındığı veya kızartıldığı zaman büyük miktar trans yağ oluşturur. Margarin ise her şekilde trans yağ oluşturur. Yemek yaparken tereyağı, zeytinyağı veya fındık yağı kullanılmalıdır, bunlar ısıya dayanaklıdır böylece bozulmaları daha geç gerçekleşir. Yağlar yanmadıkça, trans yağ oluşmaz.


HAYVANSAL YAĞLARI TÜKETİN

 

Karatay diyetinin sırları
 

Yağlardan en sağlıklısı, hayvanlardaki hayvansal yağlardır. Kuzu eti yediğiniz zaman yağıyla birlikte yemelisiniz, et suyu çıkarırsanız da sağlıklı kalır. Bu sebeple kelleyi, paçayı veya işkembeyi rahatlıkla yiyebilirsiniz. 


KIZARTMA YEMEYİN!

 

Karatay diyetinin sırları
 

Kızartma yapmamalısınız çünkü kızartmalar, trans yağda kızaracaktır. Balık, ızgara veya fırın da pişirilerek yenilebilir. En sağlıklı pişirme yöntemi bunlardır. Kilo almamak için yalnız salatayla öğün geçirmemek gerekiyor. Doğru bir öğle yemeği, et ve salatadan oluşur. Bütün bir balık yiyebilirsiniz. Izgara yapılmış besinler tüketebilirsiniz. Fakat dönerin yanında pilav, pide yok gibi besinler olmamalı. Öğününüzün yanında tam buğday veya bulgur pilavı, yoğurt ya da ayran olabilir. 


BELİRLİ BİR YAŞTAN SONRA DAHA ÇOK DİKKAT EDİLMELİ

 

Karatay diyetinin sırları
 

50 yaşından sonra 6-7 öğün yemek tamamen sağlıksızdır. 60-70 yaşındaysanız, oturup 3 öğün ekmek ve şeker yiyememelisiniz. Orta yaştan sonra harcamıyorsunuz, ihtiyacınız da kalmıyor ve böylece metabolizma yavaşlamış oluyor.


DİYET ÜRÜNLERE DİKKAT EDİN

 

Karatay diyetinin sırları
 

Diyet denilen besinler doğal yağları, doğal vitaminleri ve doğal mineralleri alınmış olan besinlerdir. Yanlış beslenme ve yapay gıdalar tüketilmesi sonucunda kısırlık oranı artıyor. Aynı zamanda kanser, kalp hastalığı, şeker hastalıklarında da bir artış oluşuyor. Doğal besinleri kendiniz hazırlamalı ve tüketmelisiniz, böylece kilo almayacak ve sağlıklı olacaksınız.


HAREKETSİZ KALMAYIN

 

Karatay diyetinin sırları
 

Hareket ettiğiniz sürece, besinlerinizin sağlıklı olması şartıyla istediğiniz kadar yiyebilirsiniz. Hareket etmeden kimse kilo veremez. Eğer gençsiniz, sporcuysanız ya da hamileyseniz o zaman tabii ki yiyecekseniz. Her gün 5 kilometre koşmalısınız veya yürümelisiniz, o zaman sağlıklı yiyecekleri, doyuncaya kadar yiyebilirsiniz. 


YEMEK SIRASINDA SU TÜKETMEYİN

 

Karatay diyetinin sırları
 

Su her an tüketilmedir fakat yemek sırasında tüketmemelisiniz. Su yemekte tüketildiğinde, mide asidini sulandırır vehazımsızlığa neden olur. Bağırsaklarınız çalışmıyorsa sebebi su tüketmemenizden geçmektedir. Kabızlık, metabolizmanın bozuk olduğunu gösterin en önemli belirtidir.

KARATAY: “TÜRK MUTFAĞINDAKİ YEMEKLER DAHA SAĞLIKLI”

False