GeriSağlık Kansere karşı ‘köy tipi beslenme’ şart
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kansere karşı ‘köy tipi beslenme’ şart

Kansere karşı ‘köy tipi beslenme’ şart

Katkı maddesi içermeyen, doğal besinler tüketilmeli...

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Usta, kanserle mücadelede ilaçlar kadar yaşam tarzının da önemli olduğunu belirterek, "Kanser tedavisi gören hastaların 'köy tipi' dediğimiz, tamamen köyde üretilen, katkı maddeleri içermeyen, ilkel koşullarda yapılan besinlerle beslenmesi gerekiyor" dedi.

YENİ NESİL KANSER İLAÇLARI İLE DAHA BAŞARILI TEDAVİLER

Kansere karşı ‘köy tipi beslenme’ şart

Usta, yaptığı açıklamada, son yıllarda kanser tedavisinde kullanılmak üzere geliştirilen yeni grup ilaçların, vücudun savunma sisteminin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu dile getirdi.

Yeni grup ilaçların, hastanın savunma sistemini de uyararak kanseri tedavi ettiğini anlatan Usta, "Bu ilaçlara 'Elinde elma şekeri taşıyan ilaçlar' adını da verebiliriz. Çünkü yapısındaki şeker bileşikleri yüzünden vücuttaki savunma hücrelerini, kanser hücresiyle savaşmaya çağırmaktadır" diye konuştu.

Yeni tip ilaçlarla kanserli hastaların yaşam süresinin uzatıldığını ve daha başarılı tedaviler sağlandığını bildiren Usta, "Kanserle savaşmak yalnızca ilaçlarla olmaz. Doğru beslenerek savunma sistemimizi güçlendirmek gerekir. Kanserden uzak kalmak için de bol bol spor yapmalı, sağlıklı yiyecekler yemeliyiz" ifadelerini kullandı.

KATKI MADDESİ İÇERMEYEN BESİNLER TÜKETİLMELİ

Kansere karşı ‘köy tipi beslenme’ şart

Usta, "Kanser tedavisi gören hastaların 'köy tipi' dediğimiz, tamamen köyde üretilen, katkı maddeleri içermeyen, ilkel koşullarda yapılan besinlerle beslenmesi gerekiyor. Vücudun savunma sistemini güçlendirmek için spor yapmak, dışarıdan gelen mikroplar, hastalıklar ve vücuttaki kanserojen gibi durumlarla savaşabilme yetisini sağlıyor" dedi.

Prof. Dr. Usta, yeni grup kanser ilaçlarının, eskilere göre yan etkilerinin daha az olduğunu ancak vücuttan daha geç atıldığını sözlerine ekledi.

AA

False