GeriSağlık Kahve selülite neden olur mu?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kahve selülite neden olur mu?

Kahve selülite neden olur mu?

Herkesin kafasını kurcalayan bu sorunun yanıtını veriyoruz.

Kahvenin bir taraftan tıbbi amaçla kullanılırken, diğer taraftan geçmişte şeytanın içeceği olarak görülmüşlüğü de var. 20.yy’da kahveyle ilgili yayınların çoğu negatifken, bugün bir çoğu yayın  kahvenin pozitif etkilerini anlatıyor. Orta düzeyde kafein tüketiminin sağlık üzerinde olumlu etkileri olduğu çalışmalarla gösterildi. Kahvenin içerisinde sağlığımız üzerinde olumlu etkiler gösteren antioksidanların da yüksek oranda bulunduğunu söyleyebiliriz. 

Orta düzeyde kafein ne kadardır, etkileri nelerdir?

300 mg’dır ve bu miktar ortalama 4-6 fincan çözünebilir kahveye karşılık gelir,

Orta düzeyde kahvenin olumlu etkileri şu şekildedir:

  • Hafif uyarıcı etki gösterir ve metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olur.
  • 150 ml kafeinli kahve ortalama 80-110 mg kafein içerir. Yapılan bazı çalışmalarda 200-300 mg kafeinin metabolik hızda %2-12’lik artış yarattığı gözlenmiştir.
  • Enerji harcamasını, vücutta yağ yıkımını artırarak yağ depolarını boşalttığı için ve termojenik etkisinden dolayı kafein alımını arttırmanın, uzun dönemde kilo alımını azaltmaya yardımcı olabileceği belirtilmiştir.

Peki, kahvenin selülite etkisi nedir?

Selülit, kilo problemi olmayan kadınlarda da görülebilen, “hapsedilmiş yağ” olarak da tanımlanan portakal kabuğu görünümüdür. Kadınların %90’ının sorunu olan selülit genetik nedenler, hormonlar, su tutumu, yağ hücrelerinin genişlemesi, bağ dokunun değişimi ve dolaşım bozukluğu sonucu ortaya çıkmakta ve yaşla beraber daha kötü bir hal almaktadır.

Kafein yağ oksidasyonunu artırıcı, yağ yakıcı etkisinden dolayı, paketlenmiş yağ görünümü ile karşımıza çıkan selülit sorununu tetikleyici etki göstermez. Aksine yağı ayrıştıran enzimleri harekete geçirir ve lenf akışını kolaylaştırmaya yardımcı olur. Ayrıca piyasayada bulunan selülit kremlerinde de kafeinin en yaygın ve belirgin şekilde aktif olan katkı olduğu görülmektedir.

Artık selüliti dert etmeden kahvenizi keyifle yudumlamak için daha çok sebebiniz var.

False