GeriSağlık Kadınların partnerlerini aldatmasının 5 sebebi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kadınların partnerlerini aldatmasının 5 sebebi

Kadınların partnerlerini aldatmasının 5 sebebi

Araştırmalar kadınların aldatma oranlarının erkeklere yaklaştığını gösteriyor.

“Sağlıklı giden bir partner ilişkisinde kadında aldatma eğilimi olmamaktadır. Çünkü seven bir kadın ruhsal yapısı sağlıklı ise iki eşliliği kabul edemez. Birden fazla erkekle ilişki yaşamak kadın ruhunda bir bölünme, parçalanma duygusuna neden olur. Bu yüzden kadınlar ruhsal olarak tek eşliliğe erkeklere göre çok daha fazla yatkındırlar” diyen Psikoterapist Uzm. Dr. Timur Harzadın, kadınların aldatma sebeplerini sıraladı.

KADINLAR ERKEKLERE GÖRE DAHA ZOR BAĞLANIR

Bir erkeğin bir kadına bağlanması ve kopması hızlı olabilir. Kadın ise bir erkeğe daha zor bağlanır ve ayrılırken de daha zor ayrılır. Bu yüzden bir kadının aldatma olayı genelde günübirlik değildir. Bu süreç yavaş yavaş gelişir. Eğer bir kadın günü birlik aldatmalar yapabiliyorsa o kadın önemli ruhsal sorunlara sahiptir.

İşte kadınların aldatma sebepleri…

Kadınların partnerlerini aldatmasının 5 sebebi

1. KÖTÜ GİDEN BİR İLİŞKİ EN ÖNEMLİ SEBEP

Kötü giden bir evlilik veya sevgili ilişkisinde erkeğin eşya gibi davranması, yok sayması, umursamaz olması, kadını giderek köleleştirilmesi gibi durumlarda kadın yoğun bir boşluk ve değersizlik duygusu hisseder. Bu olumsuz duygulara sürekli maruz kalan kadın bir süre sonra başka bir erkekten olumlu duygular almak amacıyla aldatır. Bu aldatmalar durduk yerde ortaya çıkmaz. Kadın belirli süre geçtikten sonra bunu düşünmeye başlar.

Kadınların partnerlerini aldatmasının 5 sebebi

Kadının aldatmasında cinsel duygular erkeğin aldatmasına göre daha az önemlidir. Çünkü kadının istediği birlikte olduğu erkekten duygusal olarak alamadığı duyguyu öteki erkekten almaktır. Aradığı duyguyu bulduktan daha sonra cinsel arzular gelişir. Sadece cinsel tatminsizlik yüzünden aldatma kadında erkeğe göre daha az rastlanılan bir durumdur. Hem hormonal olarak hem de kültürel olarak kadının cinselliğe ilgisi daha azdır. Ancak son yıllarda kültürel değişim nedeniyle kadında da cinselliğe olan ilgi artmaya başlamıştır.

2. GENETİK SEÇİM

Kadın genetik olarak güçlü, duyguları anlayan, karizmatik, zeki, bilgili, esprili, maddi durumu iyi erkeği seçmek ister. Ukala, pısırık veya çocuk gibi davranan erkekleri ise istemez. Espriden yoksun, eğlenceli olmayan, duyguları anlamayan, kaba, iş hayatında başarısız bir erkekle yaşayan kadın zaman içinde erkekten bu yönlerini geliştirmesini bekler. Eğer bu olmuyorsa kadın yeni arayışlara girebilir.

Genetik olarak partner seçimini yapan çoğunlukla erkek değil kadındır. Bu seçimi yaparken genelde ulaşılabilir olan yakın çevredeki erkekleri seçer. Yani iş yerinde veya sosyal çevrede sık karşılaşılan erkekler arasından bu seçim yapılır. Ancak günümüzde sosyal medya ve internet üzerinden partner bulma da giderek artmaktadır.

3. BAZI RUHSAL SORUNLAR

Çocukluk çağında yaşanan olumsuz deneyimler kişinin bugünkü hayatı üzerinde önemli etkilere sebep olur. Kız çocuğunun babaya olan ilgisi iki yaştan sonra artmaya başlar. Babayla iletişim halinde olmak, ondan güven, koruma ve sevgi duygusunu almak ister. Aşırı silik veya mesafeli davranan bir baba durumunda çocuk bu sevgiyi ailedeki diğer erkeklerden almaya çalışır. Abi, dayı, amca veya dede gibi diğer erkek figürlerden bu sevgiyi alarak babanın açığını kapatır. Ancak sonuçta bu kız çocuğunun zihninde birden fazla erkek figür yer etmiştir.

Böyle bir kadın yetişkinlik döneminde zaman zaman içgüdüsel olarak iki eşli olmaya eğilimlidir. Partneri ile ilişkisi genel olarak iyi bile olsa zaman zaman öteki erkeklerle ilişki kurmak isteyebilir. Buradaki aldatma içgüdüseldir ve planlı değildir. Böyle birisi bunu eyleme dökmese bile yoğun suçluluk hisseder.

 

Kadınların partnerlerini aldatmasının 5 sebebi
 

4. ÇOCUKLUK ÇAĞINDA İLİŞKİ KURULAN KADIN BAKICILAR

Çocuğun asıl bakıcısı annedir. Bunun dışında ailede anneanne, babaanne, teyze, hala, abla veya ücretli bakıcı gibi figürler de çocuğa bakabilir. Kız çocuğu bu bakıcıları olumlu ve olumsuz davranışlarını zihnine kopyalar.

Eğer anne veya diğer bakıcılar içinde erkeklerle cilveleşmeyi seven, sık sık erkeklerin ilgisini çekmeye çalışan birisi varsa çocuk bu davranışı kopyalar. Böyle bir kız çocuğu yetişkinlik döneminde içgüdüsel olarak erkeklere ilgi göstermeye, onların sık sık ilgisini çekmeye çalışır. Bu tarz duyguları olan bir kadının aldatma ihtimali daha yüksektir. Özellikle birlikte olduğu erkek küstüğü, ruhsal olarak ondan uzaklaştığı zamanlarda arayış içine girebilir.

5. BABAYA BENZEYEN BİR ERKEKLE EVLİLİK

Çocukluk döneminde anne veya baba ile yaşanan bazı olumsuz deneyimler nedeniyle bazı kadınların babaya benzeyen erkeklere ilgisi artar. Bu ilişki başlangıçta çok keyif verici ve sevgi doludur. İlişki ilerledikçe seçilen partner baba ile daha fazla eşleşir. Bu, özellikle cinsellik üzerinde olumsuz bir etki yaratır. Cinsel ilişki sonrası kadın zevk alamama, suçluluk, kirlenme veya tanımlayamadığı olumsuz duygular hisseder. Cinselliği olan ilgisi giderek azalır.

Böyle bir kadın zamanla baba ile eşleşmeyen erkeklere ilgi duymaya başlayabilir. Bu duyguları giderek artan kadın zaman içinde başka bir erkeğe aşık olur ve partnerini aldatır.

[webtv=125021]

False