GeriSağlık Kadınlarda hormonal problemlere iyi gelen şifalı bitkiler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kadınlarda hormonal problemlere iyi gelen şifalı bitkiler

Kadınlarda hormonal problemlere iyi gelen şifalı bitkiler

Fitoterapist Dr. Serdar Özgüç, hormonal problemleri, yumurtalık ve rahim kisti olan ya da tüpleri tıkalı olan kadınlara hangi bitkilerin faydalı olabileceğini anlatıyor.

ISIRGAN ÖZÜ VE HAYIT OTU HORMONAL PROBLEMLERE İYİ GELİYOR

Hormonal olarak problemleri olan kadınlarda ısırgan özütü tercih edilebilir. Isırgan, östrojeni dengelemesi açısından önemlidir. Bu nedenle menapozal dönemde de etkilidir. Önerilen dozlarda günde 3 kere içilmesi uygundur. Özellikle luteal faz yetmezliğine bağlı progesteron eksikliği olan kadınlarda ısırgan özütü ile birlikte hayıt otu tohumunun beraber kullanılması etkinliği arttırır.

Kadınlarda hormonal problemlere iyi gelen şifalı bitkiler

KIRMIZI YONCA BİTKİSİ KISIRLIK DESTEK TEDAVİSİNDA KULLANILIYOR

Yumurtalık veya rahim kisti olan veya tüplerde tıkanıklık olan bayanlarda kırmızı yonca bitkisinin özü ve çayı tercih edilebilir. Kırmızı yonca, lenfatik kanalların açılmasına yardım eder. Bu şekilde kısırlık destek tedavisine katkısı olur. Kurutulmuş kırmızı yonca otundan 1 tatlı kaşığı alınır ve boş bir bardağa konur. Üzerine 200 ml sıcak su ilave edilir. 10 dk üzeri kapalı bir şekilde demlendirildikten sonra süzülür, kulplu cam veya porselen bardak ile günde 3 kere ılık olarak yudum yudum içilir. 20-30 gün kullanılması önerilir. Kırmızı yonca, östrojen etkili olduğu için menapozal şikayetlerde de etkilidir.

False