Ümmügülsüm Soytürk
Ümmügülsüm Soytürk
Ümmügülsüm SoytürkYazarın Tüm Yazıları

Kadın orgazmının anatomisi

Kadının cinsel ilişkide zevk almasını sağlayan en erojen bölgeleri klitoris ve G noktası olarak bilinir. Kadınlarda 2 şekilde orgazm vardır: Klitoral ve vajinal orgazm.

Haberin Devamı

Vajinal orgazm, G noktasının uyarılması ile daha fazla hissedilir. Kadınlarda orgazmdan sonra erkekler gibi belli bir dirençli dönem yoktur. Arka arkaya orgazm gerçekleşebilir ve her ilişkide hem klitoral hem de G noktasından uyarılma olabilir. Klitoral uyarılma yaş ile değişmez.

KLİTORİS NEDİR?

Klitoris, kadının orgazm olmasında görev alan en önemli yapıdır. Klitorisin önemi yüzyıllar öncesinde bilinmesine rağmen yakın zamana kadar yapısı ile ilgili ayrıntılı bilgi sahibi değildik. Klitorisin yerleşimi iç dudakların üstte birleşim yerinde vulva deri ve bağ dokusu altında gömülü yapıdadır. Embriyolojik gelişim olarak erkekteki penis yapısında olup yaklaşık boyutu 1 cm’dir. Klitoris, idrar yolu ve G noktasının cinsel ilişki sırasında dinamik etkileşimi orgazma sebep olur. Bu üçlüye “klitoüretrovajinal kompleks” denilir. Özellikle ürolojik ve jinekolojik cerrahide bu kompleksin zarar görmesi hastada orgazm problemlerine sebep olur. Klitoris dış genital organ olup penis gibi erektil yapıdadır. Klitorisin glans denilen uç kısmı, dokunmaya oldukça hassas olup orgazmın mekanizmasını oluşturur.

Haberin Devamı

G NOKTASI UYARILMASI NASILDIR?

G noktası vajen ön duvarında yer alır. Bu bölgenin cinsel birleşmede penis ile veya elle aralıksız uyarılmasıyla önce idrar hissi sonrasında ise yoğun bir orgazm hissedilir. Bu uyarılma sırasında hastanın kendisi pelvik kaslarını ritmik kasıp gevşeterek vajinal uyarılmayı artırır. Bu orgazm genelde klitoral orgazmdan daha yoğun hissedilir. Kadının orgazm olabilmesi için önce cinsel istek olmalıdır. Yani beyin olarak cinselliğe hazır olunmalıdır. Yoksa klitoris veya vajinanın bu şekilde uyarılması kişide orgazm yerine sadece rahatsızlık hissi verebilir.

G NOKTASI NASIL BÜYÜTÜLÜR?

G noktası anatomisi ve fizyolojisi anlaşıldıkça vajinal orgazmı artırmak için ne yapılabilir sorusu üzerinde durulabilir. Çünkü kadınlar dıştan dokunarak, uyarılma ile her ilişkide klitoral orgazm olabilirken pek az kadın vajinal orgazm yaşamaktadır. G noktasını büyütmek de vajinal uyarılmayı artırabilir. G noktasını büyütmek için daha çok yağ enjeksiyonu veya hiyaluronik asit enjeksiyonu uygulanır. Muayenehane şartlarında yapılabilen kolay bir işlemdir.

Yazarın Tüm Yazıları