GeriSağlık Kabızlığa ne iyi gelir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabızlığa ne iyi gelir?

Kabızlığa ne iyi gelir?

Bu durum yaşam kalitenizi düşürerek günlük hayatınızı zorlaştırmasın!

KAYISI: Yüksek lif içeren kayısı, kabızlığa iyi gelir. Eğer kabızlıkla ilgili bir sağlık sorununuz varsa 4-5 adet kuru kayısıyı sıcak suyun içinde beklettikten birkaç saat sonra tüketebilirsiniz. Özellikle akşam yatmadan önce yediğinizde kısa süre sonra bağırsaklarınızın düzene girdiğini göreceksiniz.

Kabızlığa ne iyi gelir

ZEYTİNYAĞI: Birçok faydası olan zeytinyağı kabızlık probleminde de etkili. Kahvaltıdan hemen önce, aç karınla bir iki çorba kaşığı tükettiğinizde kabızlık sorununun üstesinden gelebilirsiniz. Eğer zeytinyağının tadı size kötü geliyorsa suyla karıştırarak tüketmeniz de mümkün.

Kabızlığa ne iyi gelir

PIRASA:  A, C, K ve B6 vitaminleri yönünden zengin olan pırasa, lif yönünden zengin olan bir besin olup bağırsakları düzenlemeye yardımcı olur. Kabızlık sorununu gidermek için pırasayı çiğ olarak tüketebileceğiniz gibi pirinç olmadan, zeytinyağlı yemek şeklinde yiyebilirsiniz.

Kabızlığa ne iyi gelir

ÜZÜM: Özellikle kuru üzüm, kabızlık sorununa birebir! Üstelik bu besinin çekirdekleri ve kabukları mideye zarar vermiyor. Bir bardak sıcak suyun içine koyduğunuz 10 adet kuru üzümün suyunu biraz beklettikten sonra içebilirsiniz. Sonrasında tanelerini yemeyi de ihmal etmeyin!

Kabızlığa ne iyi gelir

İNCİR: Kabızlık sorununun tedavisi için incirleri taze olarak tüketebileceğiniz gibi kurularını da yiyebilirsiniz. Eğer kuru incir tercihinizse, 5 adedini akşamdan suya koyup sabah aç karnınıza tüketin. Üzerine de suyunu için.

Kabızlığa ne iyi gelir

[fotogaleri=1340]

False