Islak mendillerden nasıl doğru şekilde faydalanılır?

Biz kadınların çantamızdan ayırmadığımız ürünler içerisinde ıslak mendillerin yeri başkadır. Özellikle restoranlar da bu ürünleri sıkça kullanırlar. Bebeğimizle seyahat sırasında da hijyenini sağlamada büyük rol üstlenen ıslak mendilleri gerçekten doğru kullanıyor muyuz? İçerisinde neler var onları biliyor muyuz? Gelin aklımıza takılan bu ve buna benzer sorulara cevaplar bulmaya çalışalım.

Haberin Devamı


ISLAK MENDİLLER, İÇERİĞİ NEDENİYLE MASUMLAR MI, KULLANIMINDA BİZİ NE GİBİ TEHLİKELER BEKLİYOR?

Islak mendillerden nasıl doğru şekilde faydalanılır

Öncelikle ıslak mendiller doğal ürünler değillerdir bunu kabul ederek işe başlamak gerek. Doğallıkla da kastettiğimiz şey sadece su ve bezden oluşmazlar. İçeriği marka ve çeşidine göre farklılıklar gösterir. Kullanım sırasında içeriğinde bulunan sıvı kullanılan bölgeye temas ederek cildin gözeneklerinden alt tabaka yani dermis katmanına nüfuz eder. Biriken bu kimyasallar ciltte hastalıkların oluşmasına neden olabilirler. Aynı zamanda elde kullanılan ıslak mendil sonrası tuttuğumuz yiyecekler aracılığıyla da vücudumuza giren bu kimyasallar sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına sebebiyet verebilirler. Islak mendilin neden olduğu bu durumlar ölümcül olmasa da ciddi cilt hasarlarına neden olabilir. Bunun için ıslak mendil kullanımından sonra mutlaka o bölgenin yıkanması gerekmektedir.


ISLAK MENDİLLERİN KALİTELİ VE KULLANILMASINDA HERHANGİ BİR SAKINCA OLMAYAN ÇEŞİTLERİNİ NASIL ANLARIZ?

Islak mendillerden nasıl doğru şekilde faydalanılır

Islak mendillerin öncelikle alkolsüz olmasına dikkat etmelisiniz. Yenidoğan ıslak mendillerinde pamuktan üretilmiş olup sadece su ile ıslatılmış olması önemlidir. Mendilde var olan alkolsüz ve paraben free bileşimi hızlı ve güvenilir bir temizlik sağlar. Ayrıca hijyen açısından da içinizin rahat olmasını sağlar. Ürünün hijyenik, dermatolojik ve klinik olarak test edilmiş olduğuna, boyar madde içermemesine, PH değerinin bebek cildi ile uyumlu olmasına ve hipoalerjenik olmasına dikkat etmek gerekir.


KÜÇÜK YAŞ GRUPLARINDA KULLANIMIYLA İLGİLİ NELER SÖYLENEBİLİR?

Islak mendillerden nasıl doğru şekilde faydalanılır

Bebek ıslak mendillerinin seçiminde olabildiğince titiz davranılması gerekmektedir. Bebeğinizin cildinin tahriş olmaması için ıslak mendil kullanımına dikkat etmeniz gerekir. Altını değiştirdikten sonra hafif aralıklarla kullanım en ideal olanıdır. Ayrıca ıslak mendili cildin yüzeyine çok fazla bastırmadan kullanmaya çalışmalısınız. Yani yapacağınız yüzeysel bir temizlik yeterli olacaktır. Çünkü bebeklerin cildi sanıldığından da çok daha hassas olur. Bu hassaslığa hakim olmak için de ıslak mendilleri düzenli ve dikkatli kullanmalısınız. Her mendili sadece bir kere kullanıp çöpe atmanız da sağlık açısından yararlı olacaktır.


EVDE KENDİ KENDİNİZE ISLAK MENDİL YAPMANIZ MÜMKÜN MÜDÜR? PEKİ NASIL YAPILIR?

Islak mendillerden nasıl doğru şekilde faydalanılır

  • 1 adet plastik kutu
  • 1 adet kalın rulo kağıt havlu
  • 3/4 bardak kaynatılmış su (ılıklaştırılmış)
  • 1 çorba kaşığı saf cadı fındığı özü
  • 1 yemek kaşığı saf aloe vera
  • 10 - 12 damla greyfurt özü
  • 1 çay kaşığı organik sıvı sabun
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı veya badem yağı

YAPILIŞI

Islak mendillerden nasıl doğru şekilde faydalanılır

  • Kağıt havlu ruloyu yatay olarak ikiye kesin.
  • Sonra da kutunuzun içine yerleştirin.
  • Bir kapta su, aloe vera, cadı fındığı özü, organik sabun, greyfurt özü ve yağı karıştırın.
  • Bu karışımı kağıt havlunun üzerine boşaltıp yaklaşık 5-10 dakika emmesini bekleyin.
  • Mendillerin ıslanmış olduğundan emin olmak için kabın kapağını kapatıp ters çevirin.
  • Artık ev yapımı mendiliniz hazır, rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları