GeriSağlık Islak mayo ile oturmak zararlı mı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Islak mayo ile oturmak zararlı mı?

Islak mayo ile oturmak zararlı mı?

Yaz aylarının içerisinde bulunduğumuz şu günlerde merak edilen bu sorunun yanıtı...

Yaz aylarında olduğumuz şu günlerde “Uzun süre ıslak mayo ile oturmak zararlı mı?” sorusu akılları kurcalıyor. Merak edilen bu sorunun yanıtını sizler için uzmanından öğrendik.

Üroloji Bölümü’nden Op. Dr. Oğuzhan Gündüz, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Vücudumuzda gripten kansere kadar hastalıkların oluşmasında, iyileşmesinde ya da ilerlemesinde en önemli nokta bağışıklık sistemidir. İlk uyarıyı bağışıklık sistemi hücreleri verir ve vücudu alarma geçirir. Özellikle hastalıklarla savaşan hücrelerin çoğunluğu, dolaşım sistemimizde yani damarlarımızda mevcuttur ve mikropların bulunduğu yere hücum etmek üzere hazırda beklerler. Bu noktada dolaşım sistemimizin iyi çalışmasını soğukla temas engeller ve kan akımını da azaltır.”

“Denize ya da havuza yedek mayo ile gidilmeli”

“Havuz ve deniz sıcaklığı nedeniyle vücut yüzeyinde kan akımı azalır ve savunma sistemimiz zayıflar. Bu da bizi enfeksiyonlara karşı daha savunmasız hale getirir. Üstüne bir de nemli hava, mevcut mikropların yerleşmesi için uygun ortam oluşturur. Bu nedenle ıslak mayo ya da bikini ile uzun süre oturmak sakıncalıdır. Denize ya da havuza her zaman yedek mayoyla gidilmeli, sudan çıktıktan sonra ıslak olanlar kuru kıyafetlerle değiştirilmelidir.”

False