GeriSağlık İncir yaprağının faydaları nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İncir yaprağının faydaları nelerdir?

İncir yaprağının faydaları nelerdir?

İncir yaprağının vücudumuz için birçok yararı bulunuyor. En az incirin kendisi kadar yararlı olan incir yaprağının pek çok hastalığı tedavi edici özelliği olduğu söyleniyor. İncir yaprağının faydalarını okuduktan sonra bugüne kadar çöpe attığınıza pişman olabilirsiniz.


İncir yaprağının faydaları nelerdir

Bilimsel olarak kanıtlanmış olmasa da bu bilgiler yıllardır büyüklerimiz taraından kullanılıyor ve etkisi olduğu söyleniyor. Bitkilerin eşsiz gücünden faydalanmadan önce mutlaka konunun uzmanında bilgi almalı ve onların onayı ile kullanmanız gerektiğini unutmayın.


ŞEKERİ DÜŞÜRÜYOR

İncir yaprağının faydaları nelerdir

Doğal yoldan şekeri düşürme etkisi olan incir yaprağı diyabet hastaları için çok yararlıdır. incir yaprağı sayesinde insülin kullanan diyabet hastaları daha az insulin dozuna ihtiyaç duyar. 

Nasıl tüketilir?

İncir yapraklarını tüketmek için yaprakları önce kurutun. Kuruyan yaprakları elinizde toz haline getirin. Yaklaşık 2-3 çay kaşığı toz edilmiş incir yaprağının üzerine bir bardak soğuk su ekleyip yaklaşık 1-2 dakika kaynatın. Kaynattığınız incir yaprağı suyunu 5 dk kadar bekledikten sonra süzüp tüketebilirsiniz. Günlük 1 bardak kadar sabah kahvaltısıyla birlikte içebilirsiniz.


BASUR HASTALIĞINA İYİ GELİYOR

İncir yaprağının faydaları nelerdir

Meyveler arasında en yüksek lif özelliğine sahip incir, hemoroid (basur) hastalığına faydalıdır. İncir yaprağını basur tedavisinde kullanmak isterseniz.

Nasıl tüketilir?

Öncelikle yaprağını güneş altında kurutmalısınız. İncir yapraklarını kuruttuktan sonra kalın damarlarından ayırarak ufalayın. Ufaladığınız incir yaprağı kurularını bir kavanoza koyun. Serin ve kuru yerde saklayın. Yaprak kurularını çorbanıza veya yemeklerinizin üzerine ekleyerek tüketin. Üç ay devamlı kullanımda faydasını göreceksiniz.


MİDE RAHATSIZLIĞINA FAYDALI

İncir yaprağının faydaları nelerdir

Ülser ve mide rahatsızlığınız varsa incir yaprağı tüketebilirsiniz. Kabızlık problemi olan kişilere de incir yaprağı çok faydalıdır. İncir yaprağı tokluk hissi verdiği için kilo şikayeti olan kişilere de yardımcı olabilir.

Nasıl tüketilir?

İncir yaprağını çiğneyerek ülser ağrılarınızı hafifletebilirsiniz. 


VARİSLERE İYİ GELİYOR

İncir yaprağının faydaları nelerdir

İncir yaprağı varislerde de çok etkili. Kolayca hazırlayacağınız incir yaprağı suyunu rahatsız bölgelerinize sürerek şikayetlerinizi en aza indirebilirsiniz.

NASIL TÜKETİLİR?

İncir suyunu elde etmek için 4-5 tane taze incir yaprağına ihtiyacınız var. Yaprakları 1 litre suda kaynatın. Hazırladığınız su ılıdıktan sonra rahatsız bölgelerinize sürebilirsiniz.


SİĞİLLERE İYİ GELİYOR

İncir yaprağının faydaları nelerdir

Siğil, mantar, çıban gibi deri enfeksiyonları için incir yaprağı çok yararlıdır. İncirin yaprağını kopardığınızda sızan sütü siğile birkaç defa sürerseniz siğilinizin yok olduğunu göreceksiniz.

İncir yaprağının faydaları nelerdir

Aynı şekilde yaprak yerine incirin kendi sütü ile de aynı şeyi uygulayabilirsiniz. Birkaç defa aynı işlemi tekrarladığınızda siğillerinizden kurtulduğunuzu göreceksiniz.

Not: İncir yaprağının birçok tedavi edici özelliği bulunsa da tüketmeden önce doktorunuza danışmayı unutmayın.

False