GeriSağlık İnce bağırsaktan idrar torbası yaptılar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İnce bağırsaktan idrar torbası yaptılar

İnce bağırsaktan idrar torbası yaptılar

Dünyada nadir kullanılan bir yöntemle sağlığına kavuştu!

Düzce Üniversitesi'nde (DÜ), yapılan ameliyatla ince bağırsağından idrar torbası yapılan kadın, sağlığına kavuştu.

DÜ Üroonkoloji uzmanı Prof. Dr. Enver Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, "idrardan kan gelmesi" şikayetiyle hastaneye başvuran S.A'ya, dünyada nadir kullanılan bir tedavi yöntemi uyguladıklarını belirtti.

Özdemir, hastanedeki uzman ekip tarafından ince bağırsaktan idrar torbası yapılan hastanın iyileştiğini anlatarak, yüksek riskli idrar torbası kanserlerinde, tek tedavi şeklinin cerrahi operasyon olduğunu kaydetti.

"Bu ameliyatlarda idrar torbasıyla uterus, tüpler ve overler birlikte çıkarılıyor" diyen Özdemir, tümörün yayılım yolları olan lenf kanallarının da geniş bir şekilde alındığını ifade etti.

Prof. Dr. Özdemir, bu işlemlerin tamamlanmasının ardından bağırsaktan yeniden idrar torbası yapıldığını vurgulayarak, "Hastanın kendi idrar kanalını kullanarak, idrar yapmasını sağlayacak teknikler oldukça zor, ince ve hassas cerrahi teknik gerektiriyor. Bu amaçla Mısır'da geliştirilen 'gonein' usulüne yakın bir idrar torbası oluşturuldu ve hastanın kendi idrar kanalına bağlandı. Kadın hastalarda çok nadiren uygulanan bu yöntemle hastamız düzenli olarak idrarını biriktirip yapabiliyor."

A.A

False