Turgay Karakaya
Turgay Karakaya
Turgay Karakaya

İlk gece korkusuna sakinleştirici ilaç etkisi

İlk gece korkusunu aşmanın yolları...

Haberin Devamı

İlk ilişki hem kadın hem de erkek için çok özeldir ancak ilk gece korkusu bu özel anı mahvedebilir. Jinekolog Operatör Dr. Turgay Karakaya, ilk gece korkusunu ve bunu aşmak için yapılması gerekenleri anlattı.

Ereksiyon, erkeğin ruhsal durumuyla yakinen bağlantılı olduğu için birçok erkek ilk ilişkisinde ereksiyon sorunu yaşayabilir. Bu durum geçicidir ve genellikle daha sonraki ilişkilerinde herhangi bir sorun oluşturmaz.

Kızlar içinse durum biraz daha farklıdır. Toplum olarak kızların üzerindeki baskı erkeklere oranla çok daha fazladır. Ayrıca gerek yakınlarından (anne, kız kardeş, teyze gibi) gerekse arkadaşlarından duyduğu çoğu kez abartılı bilgilerden dolayı kızlar ilk cinsel ilişki konusunda oldukça gergindir.

10 kadından 8’inde kanama oluşur

Haberin Devamı

"Hymen" denen kızlık zarı, vajinanın hemen giriş kısmında yer alan halka şeklide mukoza kıvrımıdır. İlk ilişki ile bazı yerlerinden yırtılarak kanar. Bu ilk gecede beklenen kanamayı oluşturur. Bu mutlak bir sonuç olmayıp genelde her on kızdan sekizinde kanama oluşur. 1 veya 2 tanesinde ise kanama hiç olmaz ya da yeterli miktarda değildir. Bu durum zarın esnek olması, yetersiz olması veya damarsal yapıdan fakir bir bölgeden yırtılmasıyla alakalıdır.

İlk gece korkusuna çevre neden oluyor

Gerek ilk gece kanama olmazsa ne yaparım korkusu, gerekse yakınlarından duyduğu zarın aşırı ağrıyla yırtılacağı endişesi nedeniyle ilk gece kabusu yaşanabilir. İlk gece heyecanını mutlu bir olaya çevirmek hiç de kolay olan bir iş değildir. Bu bir kere kültür sorunudur. Tutucu, muhafazakar toplumlarda bu sorun az ya da çok mutlaka yaşanır. Abartılı bir ağrı ve kanama olacağı yıllar boyu beyinlere kazınmıştır çünkü.

Oysa gerçek tam olarak böyle değildir. Kanama zar yırtılmasıyla beraber yaşanması gereken normal bir durumdur. Zar ince ve yapısal olarak da zar gibidir. Bunun yırtılması ilişkiden alınacak zevke göre zaten çok ihmal edilebilir bir seviyededir. Anlık bir acı hissedilir ve devamında cinsel zevk bunun yerini alır. Tabii bazen zar etli yapıda ve kalın ise kanama ve acı biraz daha fazla olabilir.

Haberin Devamı

Erkeğe düşen görevler

Burada erkeğe de görevler düşmektedir. Eşine karşı şefkatli ve anlayışlı olmalıdır. İnancınıza göre hafif alkol alabilir veya sakinleştirici bir ilaç kullanabilirsiniz. Erkek hareketlerinde nazik olmalı, ilişki için acele etmemeli ve zorlayıcı olmamalıdır. Ön sevişme olabildiğince uzun tutulmalı ve kadının vajinal girişe uygun olabilmesi için yeterince ıslanması beklenmelidir.

Penisin vajene ani bir hareketle girmesi aslında anlık bir acı oluşturacağından yavaş yavaş girmesinden daha iyidir. Ancak ağrıdan şikayet ediliyorsa ilişkiyi sürdürmekten ziyade bu noktada durmak ve penisi fazla hareket ettirmemek daha iyidir. Hem vajina penise alışır hem de yırtılan zar parçası tam olarak yırtılmasını tamamlar. Kaydırıcı jeller de bu aşamalarda kullanılabilir.

Haberin Devamı

Sonuç olarak ilk gece çok özel olup bu gece evlilik sonrasında nasıl sürerse sürsün, çoğu kişi için iyi anılarla hatırlanması gereken bir gece olarak hafızalarımızda kalması istenir.