GeriSağlık Ihlamuru sadece hastalıkta hatırlamayın!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ihlamuru sadece hastalıkta hatırlamayın!

Ihlamuru sadece hastalıkta hatırlamayın!

Ihlamuru keyif çayı olarak da kullanabilirsiniz!

Ihlamur, ıhlamur ağaçlarından toplanıp kurutulmuş çiçeklerdir. Çay olarak kullanılacak ürünün, çiçek sapına yapışık çiçek yaprağını taşımaması istenirdi. Fakat ıhlamur, çiçek yaprağı ile çiçeğin ayrılmasının güçlüğü ve bu esnada çiçeğin de zarar görmesinden dolayı, artık çiçek yaprağı ile beraber kullanılmaktadır. Ihlamur halen soğuk algınlığının belirtilerini azaltıcı, ter verici ve hastayı rahatlatıcı etkileri için kullanılmaktadır. Hastalık sırasında günde 4 kupa ıhlamur içilmesi yeterli olmaktadır. Ihlamur şifalı bir bitkidir.

NASIL HAZIRLANMALIDIR?

Ihlamuru sadece hastalıkta hatırlamayın

İki gram kadar ıhlamur veya 1 poşet ıhlamur, porselen veya cam bir demliğe konur, üzerine 1 su bardağı kaynamaya yakın sıcaklıktaki su ilâve edilip, 5-10 dakika çay gibi demlenir ve içilir. Daha kolay ve kullanılışlı bir yol ise şöyledir: 1 poşet ıhlamur kupaya konur üzerine kaynamaya yakın sıcaklıktaki su ilâve edilir, 5-10 dakika kadar bekletilip içilir. Kupanın üzeri taşıdığı uçucu yağın kaybolmasını önlemek için kapatılmalı, yapısında bulunan müsilajı poşetten tamamen çıkarmak için de poşet sıkılmalıdır.

IHLAMUR HER ŞEKİLDE İÇİLEBİLİR

Ihlamurun rahatlatıcı etkisinin de olduğu kabul edilmektedir. Dolayısıyla, ıhlamur içmek için hasta olmak beklenmemelidir. Günde birkaç kupa ıhlamur içilmesinde yarar bulunmaktadır. Bilhassa akşamları? Geçtiğimiz günlerde bir meslektaşımızın görüşleri ile yazılan bir haberde; ıhlamurun keyif çayı olarak kullanılmasının doğru olmadığı, çünkü keyif çayı olarak kullandığında vücudun buna hazırlandığı ve hastalık döneminde beklediğimiz etkileri göremediğimiz ifadesi yer aldı. Haberi, ‘Keyif için ıhlamur içmeyiniz, sürekli içilirse hastalık halinde içilmesi gerektiğinde etkisiz olur’ şeklinde özetleyebiliriz.

 

Ihlamuru sadece hastalıkta hatırlamayın
 

Herhalde bu ifade röportajı yapan kişinin söylenenleri yanlış anlaması sonucu? Ihlamur keyif için kullanıldığında, içindeki maddelere karşı direnç geliştiğini veya gelişebileceğini gösteren hiçbir yayın yok. Genel kitaplarda da böyle bir bilgi bulunmuyor. Aksine stresi azalttığı için keyif için ıhlamur çayının içilmesi tavsiye edilmektedir ve ediyoruz. Önemli olan ağır metal, pestisit artıkları ve mikroorganizma taşımayan ıhlamurun içilmesi. Poşet ıhlamur bu yüzden tavsiye edilmektedir. Gönül rahatlığı ile ıhlamurun keyfini çıkarın.

CHA

False