Pınar Ersöz Tezer
Pınar Ersöz Tezer
Pınar Ersöz Tezer

İdeal erkek ne romantik ne de komik

İdeal erkekte aranan en önemli özellik hangisi?

Haberin Devamı

Geçen haftalarda yaptığımız ve yoğun bir katılımın gerçekleştiği “Sizce ideal erkek nasıl olmalı?” başlıklı anketimiz, kadınların erkeklerde aradığı en belirgin 2 özelliği ortaya çıkardı. Anket bir anlamda, kadınların romantik ve komik erkekleri sevdiğine dair inanışı da yalanlamış oldu.

Ankette ideal sevgilinin en çok oy alan özelliği, %28 ile ‘sadık’ seçeneği oldu. İkinci sırayı %17 oranıyla ‘olgun’ aldı. Anketin hazırlık aşamasında çok yüksek oy alacağı beklenen ‘romantik’ ve ‘komik’ seçenekleri ise sırasıyla %6 ve %7 oy alarak en düşük sonuçlar arasına girdi. Kalan şıkların sonuçları ise şöyle:

Entelektüel/Zeki: %11
Zengin: %9
Başarılı: %9
Yakışıklı/seksi: %8
Diğer: %5

Psikolog ve Aile Danışmanı Pınar Ersöz Tezer, daha önce yapılan bir araştırmadan yola çıkarak ideal sevgilinin özelliklerini şöyle sıralamıştı:

Haberin Devamı

• Bir ilişkinin temelindeki en büyük parçalardan birisi saygıdır. Bu sebeptendir ki ideal sevgili kendine ve çevresine saygı sınırları dahilinde davranan biridir.

• Birbirini dinlemek, birbirini anlayabilme sürecini ortaya çıkarır. Karşı tarafı anlamak, ona hak vermek demek değildir. Anlayış bir ilişkideki aidiyetlik hissini pekiştirir. Bu sebeple ideal bir sevgili, karşısındakini dinleyebilen bir bireydir.

• Uyum bir dans gibidir. Birbirine uyumla dans eden iki kişi ne kadar estetik görünüyorsa, birbirlerine uyabilen iki birey çatışmayı en az düzeyde yaşar. Aralarındaki güç savaşını ortadan kaldırabilecek en önemli noktalardan bu uyumun sağlanmasıdır ve ideal sevgili buna sahiptir.

• Açıklık, ilişkilerdeki birbirinin anlayabilme süresini artırır ve çatışmaları azaltıp ortak dil oluşumunu hızlandırır. İlişkide ortak dil oluşumu ilişkinin kalitesini artıran bir etkendir. İdeal sevgili imaları en az kullanıp kendi duygularını tüm açıklığıyla ifade eden biridir.