Hurma hem sizin hem çocuklarınız için çok faydalı

Hurma, binlerce yıl önce keşfedildiğinde tedavi edici yönüyle kullanılıyordu. Günümüzde faydaları bilimsel olarak kanıtlandı daha çok lezzeti sayesinde çok kişi tarafından tercih ediliyor. Günümüzde 30'un üzerinde çeşidi bulunan hurma, 3 şekilde tüketiliyor; 1) Taze 2) Yarı kuru 3) Kuru. Birbirlerinden içerdikleri şeker çeşidi yönleriyle ayrılıyor.

Haberin Devamı

Büyüklüklerine göre içerdiği kalori değişse de ülkemizde yaygınlıkla satılan orta boy hurmaların 2 tanesi 40 kalori içermektedir. Gün boyunca büyüklüğüne göre 4-6 adet yenilebilir.

Ancak kaloriden de önemlisi; içeriğinde birçok besin ögesini bir arada içermesi sebebiyle bebek ve çocukların beslenmesinde oldukça önemli yer tutuyor.

İŞTE HURMANIN EN ÖNEMLİ 10 FAYDASI

1- Zengin protein içerir.

Özellikle doku ve kas yapımı için oldukça etkili olan hurma, kuru baklagiller gibi bitkisel protein kaynağıdır. Bir nevi gençlik iksiridir.

2- Çok çeşitli vitamin içerir.

Eğer yoğun ve yorucu geçen günleri multivitamin kapsülleriyle destekliyorsanız, hurmayı yakından tanımamışsınız demektir. B1, B2, B3, B5, A ve C VİTAMİNİ içeriği sayesinde gün boyunca ihtiyacınız olan enerjinin tamamlayıp, zinde kalmanızı sağlayacaktır.

Haberin Devamı

3- KEMİK SAĞLIĞINI GÜÇLENDİRİR.

Kemik sağlığı için gerekli olan selenyum, kalsiyum, manganez, magnezyum, bakır, fosfor gibi minerallerini içerir. Bu sayede kemik erimesine karşı da koruyucudur. Ayrıca potasyum sayesinde sinir sisteminizi güçlendirir.

4- Kabızlık için mükemmel.

Yüksek lif oranı sayesinde kabızlık sorunu yaşayan bireylerin yatmadan 1-2 saat önce ve-veya sabah uyanınca ilk öğün olarak su ile birlikte tüketmesi, hemen çözüm sağlayacaktır.

5- Kilo artışı konusunda yardımcı olur.

Obezite kadar, kilo alamama durumu da kendinizde veya bir yakınınızda olabilir. Doğru tarifle ve doğru beslenme programıyla günlük tüketebilirsiniz. Akşam yemeğinden 2 saat sonra tüketmeniz için;

  • 1 büyük bardak süt (300 ml)
  • 4 hurma,
  • 1,5 yemek kaşığı dolusu yulaf ezmesi
  • 3-4 ceviz
  • 1 yemek kaşığı bal veya pekmez
  • İsteğe göre kakao

Hepsini blenderdan geçirip son ana öğünü yaptıktan sonra tüketebilirsiniz.

6- İŞTAH KONTROLÜ SAĞLAR

Eğer tatlıyı çok seviyor, hangi öğünde olursa olsun karşı koyamıyorlarsa derhal hurmayı deneyin. Çocuklarınızı paketli gıdadan uzak tutup, iştah kontrolü yapmasını sağlayacaktır.

İşte onların severek tüketeceği, sürülebilir tarif;

HURMA EZMESİ TARİFİ

Hurma hem sizin hem çocuklarınız için çok faydalı

Malzemeler

  • 1 çorba kasesi kuru hurma
  • 1 avuç fındık
  • Yarım çay bardağı süt
  • İsteğe göre tarçın veya kakao


Hazırlanışı

Hurmaların çekirdeklerini çıkardıktan sonra sıcak suda ıslatıp, bir süre yumuşamaları için bekliyoruz. Yeterince yumuşadıktan sonra blender yardımı ile bütün malzemeleri ekleyip, sürülebilir kıvama gelene kadar eziyoruz. Hazır olduktan sonra dilerseniz elde ettiğiniz hurma ezmesine tarçın ya da kakao ekleyip servis edebilirsiniz. 

Yazarın Tüm Yazıları