Herkes botoks yaptırabilir mi?

Estetik cerrahi yöntemlerinden biri olan botoks, hem kadın hem erkeklerin tercih ettiği bir uygulamadır. Oldukça kısa süren ve güvenilir bir işlem olan botoks uygulamasıyla istenilen görünüme kavuşulabilir. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Buse Çapkınoğlu, botoks uygulaması hakkında merak edilenleri sizlerle paylaştı.

Haberin Devamı

Botoks uygulaması genellikle ilerleyen yaşla birlikte belirginleşen mimik çizgilerini azaltmak için tercih edilen bir yöntemdir. Özellikle yüzdeki çizgiler ve kırışıklıklar için uygulanan botoks, minik iğnelerle kaslara ilacın verilmesi şeklinde yapılmaktadır. Uygulama yapılacak bölge ve doz kişiden kişiye değişkenlik göstermektedir. Botoks enjeksiyonu; alın, kaş çatma çizgisi, boyun ve kaz ayaklarındaki çizgilere uygulanmaktadır. Bu uygulama sonucunda kırışıklıkların açılması hedeflenmektedir.

BOTOKS UYGULAMASINI HERKES YAPTIRABİLİR Mİ?

Botoks uygulamasını, bazı özel durumlar haricinde doğal ve uyumlu bir yüz görünümüne sahip olmak isteyen herkes tercih edebilir. Yalnızca kas problemi yaşayan kişiler ve hamilelere botoks uygulaması yapılmaz. Botoks uygulaması genellikle 4 ay etkili olmaktadır. 4 ila 6 ay arası etkisinde azalma meydana gelir. Bundan dolayı 6 ayda bir botoks uygulaması yaptırmak uygun olabilir. Kırışıklıkların önüne geçmek için nemlendirici kullanımı ve güneşten korunma oldukça önemlidir.

Haberin Devamı

BOTOKS UYGULAMASININ YAN ETKİLERİ VAR MI?

Botoks uygulamasında ilacın etkisi 3 ila 7 gün içerisinde tam anlamıyla oturur. Uygulanan bölgeye göre göz kapağında düşme ve çift görme gibi yan etkiler oluşabilmektedir. Yaklaşık 2 hafta içerisinde bu durum düzelmektedir. Bunun dışında kızarıklık ve baş ağrısı gibi yan etkilerle de karşılaşılabilir.

Yazarın Tüm Yazıları