GeriSağlık Hasta olmak istemiyorsanız deniz tuzu kullanın!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hasta olmak istemiyorsanız deniz tuzu kullanın!

Hasta olmak istemiyorsanız deniz tuzu kullanın!

Zengin mineraller ve iyot içeren deniz tuzu, doğal bir şifa deposu olması nedeniyle de sağlıklı sofraların vazgeçilmezi. Güçlü tat verdiği için az miktarda kullanılması yeterli olan deniz tuzunun, dengeli ve bilinçli tüketildiğinde insan vücuduna pek çok faydası var. Deniz tuzunun, içerdiği mineraller ve iyot sayesinde insan vücuduna sağladığı faydaları saymakla bitmiyor.

Hasta olmak istemiyorsanız deniz tuzu kullanın

NEZLEYE KARŞI DOĞAL KALKAN

Deniz tuzu içerisindeki mineraller ile bağışıklığı güçlendirir. Özellikle hava sıcaklığının aniden düştüğü şu günlerde nezle, grip gibi hastalıklar sıklıkla görülür. Deniz tuzu tüketimi, nezleye karşı doğal kalkan olur. Ayrıca nezle olduktan sonra burun temizliğinin deniz tuzundan hazırlanmış solüsyonla yapılması tedaviyi destekleyici bir uygulama olarak tavsiye edilir.

MUTLULUK İÇİNDE GİZLİ:

Pek çok eski medeniyet tarafından huzur verdiği söylenen deniz suyu, barındırdığı deniz tuzu sayesinde bu üne kavuşmuştur. Deniz tuzu, mutluluk hormonu olarak da bilinen serotonin ve melatonin hormonunun vücutta salgılanmasına yardımcı olarak stresi azaltır, hem depresyona hem de ruhsal sağlığa iyi gelir. Vücuttaki toksin maddeleri uzaklaştırarak, doğal bir detoks etkisi gösterir ve sizi rahatlatır.

Hasta olmak istemiyorsanız deniz tuzu kullanın
     

SAĞLIĞINI DÜŞÜNEN DENİZ TUZUNU TERCİH ETMELİ:

Deniz tuzu kas ve kemik yapısının güçlenmesine katkıda bulunur. Özellikle spor sonrası kaslarda oluşan sertlik ve rahatsızlık, düzenli deniz tuzu kullanımı ile azalır. Diğer besinlere göre deniz tuzunun içerisinde daha fazla bulunan potasyum, spazm ve kramp oluşumunu en aza indirir. Kasların yanı sıra deniz tuzu içerisinde barındırdığı mineraller ile kemikleri de güçlendirir. Menopoz döneminde olan kadınların dikkat etmesi gereken kemik erimesi hastalığına karşı deniz tuzu tüketimi büyük önem taşır.

False