GeriSağlık Hassasiyet olmadan beyaz dişler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hassasiyet olmadan beyaz dişler

Hassasiyet olmadan beyaz dişler

Dişleriniz beyaz olsun istiyorsunuz ama aşırı hassasiyet hissediyorsunuz. Hava bile gelse dişleriniz kamaşıyor, soğuk sıcak bir şey yiyip içerken zorlanıyorsunuz. İşte bu beyazlatma yöntemi tam da size göre: Biyolojik Beyazlatma. Biyolojik Beyazlatma jelinin formülü sayesinde hassasiyet en aza indiriliyor, diş minesi onarılırken dişlerde beyaz bir görüntü sağlanıyor. Estetik Diş Hekimi Mert Kalak bu beyazlatma yöntemini anlattı.

Biyolojik beyazlatma nedir?

Dişlerde beyazlama sağlarken bir yandan da diş minesinde onarım yapan, bu sayede hassasiyet oluşturmayan beyazlatma yöntemidir.

Biyolojik beyazlatmanın diğer beyazlatma yöntemlerinden farkı nedir?

Diş minesini beyazlatırken aynı zamanda sağlıklı doku takviyesi yapar. Bunu, Biyolojik beyazlatmada kullanılan jelin içeriğindeki “nano-hidroksiapatit” adını verdiğimiz diş minesi kristalleri ile sağlar. Bu sayede diş yüzeyindeki gözle görülemeyen mikro çatlaklar, gözenekler ve bozulmalar kalıcı olarak kapanmış olur, beyazlatma esnasında ve sonrasında hassasiyet oluşmaz.

Dişlerimde hassasiyet mevcut. Yine de beyazlatma yaptırabilir miyim?

Biyolojik beyazlatma sayesinde bu soruya evet yanıtını verebiliyoruz. Beyazlatma işleminde hassasiyete neden olan madde hidrojen peroksit’tir. Biyolojik beyazlatma jelinde bu maddenin oranı çok düşüktür ve jelin mine kristalleri içermesi dolayısıyla hassasiyet oluşmamaktadır. İşlem sırasında ve sonrasında hassasiyet olmayacağı gibi, çoğu zaman mevcut hassasiyetiniz de işlem sonrasında azalmış olacaktır.

Biyolojik beyazlatma nasıl uygulanır? Diğerlerinden farklı mıdır?

Biyolojik Beyazlatma uygulamasının “Kombine Beyazlatma” diye adlandırdığımız “ev tipi” ve “ofis tipi” beyazlatma uygulamasından tek farkı kullanılan jelin içeriği ve beyazlatma işlemine uygun bir diş macunu verilmesidir.

Klasik bir Ev tipi beyazlatmada olduğu gibi önce kişiye özel plak hazırlamak üzere dişlerden ölçü alınır ve bu diş macunu verilir. Daha sonra dişlere Biyolojik beyazlatma jeli sürülerek “ofis tipi” adını verdiğimiz klinik uygulama yapılır; jel sürülen dişler lazer ışınına maruz bırakılarak beyazlatma seansı gerçekleştirilir. Ardından kişiye özel hazırlanan silikon plakla birlikte beyazlatma jeli verilir. Hasta gece yatmadan içine jel sürdüğü plağı takar. Bu uygulamanın 1 hafta yapılması yeterlidir.

Biyolojik beyazlatmanın bir dezavantajı var mıdır?

Bu yöntem, kullanılan jelin içeriğindeki biyo uyumlu moleküller sayesinde tamamen doku dostu bir yöntemdir ve herhangi bir dezavantajı yoktur.

Dişlerim beyazlatıldıktan sonra dikkat etmem gereken hususlar nelerdir?

Diğer beyazlatma yöntemlerinde olduğu gibi biyolojik beyazlatmada da işlem sonrası özellikle ilk iki hafta çay, kahve, şarap gibi renkli; kola gibi asitli sıvılar ve tütün mamullerinden uzak durmak gerekir. Aksi takdirde erken dönemde beyazlatmanın etkisi azalabilir.

Biyolojik beyazlatmanın kalıcılığı nasıldır?

Beyazlatma sonrasında elde edilen beyazlığın aynı düzeyde korunabilmesi için renkli ve asitli sıvı tüketimini azaltmak ve sigara kullanmamak gerekir. Kullanıma bağlı olarak beyazlık düzeyi 6 ay ila 1 yıl süre içinde kaybolabilir. Beyazlığın kalıcılığını uzatmak için 12 ila 18 ayda bir biyolojik beyazlatma tekrarlanabilir. Bu aynı zamanda diş minesinin rutin olarak onarılması ve daha uzun ömürlü olmasını da sağlayacaktır.

False