GeriSağlık Hangi probiyotik kaynağı ne kadar tüketilmeli?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hangi probiyotik kaynağı ne kadar tüketilmeli?

Hangi probiyotik kaynağı ne kadar tüketilmeli?

Sağlıklı bir sindirim sistemi, sağlıklı bir yaşamın en önemli koşullarından birisidir. Gebelik döneminde ortaya çıkan sindirim sistemi değişiklikleri için bu dönemde gebeler yediğine içtiğimize dikkat etmek gerekir.

Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlayan en önemli etken ise bağırsaklarımızda yaşayan flora bakterileridir. Bağırsak mikroflorasının sağlığını koruması ve işlevlerini yerine getirebilmesi için probiyotikler ve prebiyotiklere ihtiyaç vardır. Hangi probiyotik kaynağı ne kadar tüketmemiz gerektiğini Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan anlatıyor.

PROBİYOTİKLERİN VÜCUDUMUZA 5 ÖNEMLİ ETKİSİ:

• Vücudu hastalıklardan korur ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olurlar.
• Kanseri önleyici ve tedavi edici etkileri vardır.
• İshal, mide rahatsızlığı, şişkinlik, gaz ve hazımsızlık gibi sorunları önlemeye yardımcı olur.
• Yiyeceklerin vitamin ve mineral emilimini artırırlar.
• Kilo vermenize yardımcı olur.

HANGİ PROBİYOTİK KAYNAĞI NE KADAR TÜKETİLMELİ?

Peynir:

Hangi probiyotik kaynağı ne kadar tüketilmeli

Onlarca çeşidi ile sofralarımızda yerini alan peynir yararlı mikroorganizmaları içermesinden dolayı en iyi probiyotik kaynağı olmaktadır. Eğer hem probiyotikten zengin beslenmek hem de ideal ağırlığınızı korumak istiyorsanız keçi sütünden yapılmış lor peynirini rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Kefir:

Hangi probiyotik kaynağı ne kadar tüketilmeli

Hep söylenir belki de akla gelen ilk tercihtir, probiyotik bazlı kefir. Tüketim sıklığı ve miktarı açısından haftada 3 defa ikindi ara öğününüze alacağınız ev yapımı organik kefir, bağırsak floranızı güncel tutup sizi hastalıklardan korumada büyük etkiye sahip olacaktır.

Nar Ekşisi:

Hangi probiyotik kaynağı ne kadar tüketilmeli

Konumuz probiyotik ise, organik ev yapımı nar ekşisi de yerini almalı bu listede. Lakin bu nokta da dikkat edilmesi gereken şey, hazır satılan market raflarını süsleyen nar ekşileri içeriği açısından el yapımı nar ekşisi ile ayrılmaktadır.

Elma Sirkesi:

Hangi probiyotik kaynağı ne kadar tüketilmeli

Her derde deva niteliğinde sayılabilecek elma sirkesi, probiyotik açısından değerlendirilebilecek nadide besinler arasındadır. Özellikle kan şekeri regülasyonu konusunda faydasını gördüğümüz elma sirkesi, fermantasyon işlemi sırasında bir çok mikroorganizmaya sahip olup bağırsak florasının gelişmesinde ve beslenmesinde en üst sıralarda yer almaktadır. Akşam yemeklerinden sonra uyumadan 2 saat kadar önce 1 bardak ılık suya katılmış 2 yemek kaşığı kadar elma sirkesi, hem bağırsak sağlığımızı koruma da hem de insülin dirence tedavisinde bizi başarıya taşıyacak etkilere sahiptir.

False